Stærk vækst i søskendepars danske modesucces

I en tid, hvor det går trægt med forbruget, og hvor konkurrencen i modebranchen er særlig hård, så viser det danske tøjmærke Masai stærk fremgang i både salg og indtjening

Det er historien om søskendeparratet Nina og Hans Rye, der har skabt tøjmærket Masai. En meget, meget succesfuld forretning. Søskendeparret befinder sig da også på listen over Danmarks 100 rigeste. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERik refner

Den britiske kapitalfond Silverfleet Capital gjorde tilsyneladende en god forretning, da fonden i slutningen af juni købte aktiemajoriteten i Masai Clothing Company fra søskendeparret Hans og Nina Rye, som grundlagde virksomheden for 23 år siden.

Kort efter den britiske overtagelse udløb Masais regnskabsår for 2014/15, og nu kan vi så se, hvad der blev overdraget til briterne.

Masai Clothing er i en årrække vokset støt og roligt på både salg og indtjening, og det sidste regnskabsår under søskendeparrets kontrol er ingen undtagelse. Salget steg sidste år med 7,7 pct. til 321 mio. kr. Driftsoverskuddet voksede med 11,5 pct. til 97 mio. kr. og bundlinjen voksede med 13,6 pct. til 75 mio.

Ledelsen lægger heller ikke skjul på, at selskabet har indfriet sine økonomiske forventninger.

»Året har været præget af den stor fremgang i engros omsætningen. Fremgangen har været meget positiv i England, Tyskland, Frankrig, Schweiz, Finland og Belgien,« skriver ledelsen i regnskabet.

England, Danmark og Sverige er traditionelt Masais største markeder.

»Salget i Frankrig, Tyskland og Schweiz er imidlertid kraftigt stigende, således at disse markeder nu udgør en stadig større andel af den samlede omsætning,« skriver ledelsen.

Herhjemme faldt salget imidlertid sidste år, som følge af vigende efterspørgsel på dametøj, og der blev ikke åbnet nye forretninger herhjemme. Siden i sommer har Masai dog åbnet en konceptforretning i Århus.

Hvad briterne købte aktiemajoriteten i Masai for i juni er en hemmelighed. Men der gættes på, at Hans og Nina Rye har kunnet lægge et pænt trecifret millionbeløb til deres samlede formue, der i Business Nyhedsmagasins nye »rigeliste« er opgjort til 1,2 milliarder kr.