Stærk mobilvækst løfter salget for Tele2

Det går fremad for Tele2, der løftede salget pænt i årets tre første måneder som følge af fremgang inden for mobiltelefoni.

Foto: ALBERT GEA.
Læs mere
Fold sammen

Omsætningen i kvartalet lander på 6511 mio. svenske kr., en fremgang på 359 mio. svenske kr. år til år, og det skyldes især stigende dataforbrug.

Mobiltelefoni-forretningen voksede 10 pct. i kvartalet til 3181 mio., hvoraf en del imidlertid skyldes valutamedvind.

- Vores kunders lyst til at købe mere data og deres opfattelse af vores servicetilbud har været mere positiv end forventet, skriver Tele2-CEO Mats Granryd i forbindelse med regnskabet.

Driftsresultatet (EBITDA) voksede en smule år til år til 1428 mio. svenske kr., mens overskuddet er svundet 12 pct. til 517 mio. svenske kr. Indtjeningen per aktie er på 1,15 svenske kr.

Selskabets nettorentebærende gæld var ved udgangen af første kvartal på beskedne 4315 mio. svenske kr., hvilket er mindre end én gange årets driftsresultat. Det skyldes blandt andet penge fra salget af Tele2 Norge til Teliasonera.

Tele2 fastholder sine forventninger til året, som lyder på encifret vækst i mobilforretningen, omsætning på mellem 25,5 og 26,5 mia. svenske kr. og et driftsresultat på 5,8-6 mia. svenske kr. Investeringerne forventes at lande på 3,8-4 mia. svenske kr.