Stærk kritik af entreprenør

Flere håndværkere har advaret mod, at fugtskader fra vinteren kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cowi retter en hård kritik af det faglige tilsyn med byggeriet af en ny skole i Fredensborg. Storentreprenøren G.V.L. Entreprise skal rette op inden for 14 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Totalentreprenøren på en ny skole i Fredensborg til 118 millioner kroner har svært ved at dokumentere, at kvaliteten af det seneste års arbejde er i orden. I et notat retter det rådgivende ingeniørfirma Cowi en skarp kritik af det faglige tilsyn, der sker på byggepladsen.

Tilsynsnotaterne på det komplicerede VVS- og elarbejde er bekymrende lav, og når Cowi stiller spørgsmål til byggeledelsen, udløser det lange svartider eller tavshed.

G.V.L. Entreprise erkender som totalentreprenør, at det faglige tilsyn er mangelfuldt dokumenteret, men lover, at kvaliteten af byggeriet er helt i top.

- En ingeniør kan godt tage en kasket på, sætte sig ind i bilen og køre på tilsyn. Vi har valgt at have ingeniøren på pladsen langt oftere for at fange problemerne, når de opstår, forklarer Henrik Collin, der er G.V.L.’s projektleder på skolebyggeriet.

Den hårde kritik fra Cowi kommer, efter at flere håndværkere i denne uge er stået frem og har advaret mod, at fugtskader fra vinteren kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Imidlertid afviser både G.V.L. Entreprise og Fredensborg Kommune, at skolen risikerer at få skimmelsvamp.

Nu har G.V.L. Entreprise 14 dage til at rette op på det mangelfulde faglige tilsyn - ellers vil Fredensborg Kommune tilbageholde en del af kontraktsummen og selv udføre tilsynet.