Stærk finansmand gør klar til nyt topjob

Bjarne Graven Larsen udtræder af Topdanmarks bestyrelse, og dermed fjerner finansmanden nu de barrierer, der står i vejen for det jobskifte, som han annoncerede i sidste uge.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Bjarne Graven Larsen stopper i Topdanmarks bestyrelse. Det sker i forbindelse med et jobskifte.
Læs mere
Fold sammen

50-årige Bjarne Graven Larsen er på vej til et stort job i finansbranchen, der tilsyneladende ikke harmonerer med at sidde i bestyrelsen i forsikringsselskabet Topdanmark.

Således fortæller Topdanmark onsdag formiddag via fondsbørsen, at Bjarne Graven Larsen forlader Topdanmarks bestyrelse.

»I forbindelse med et kommende jobskifte har Bjarne Graven Larsen meddelt, at han pr. dags dato ønsker at udtræde af Topdanmarks bestyrelse,« skriver Topdanmark i børsmeddelelsen.

Bjarne Graven Larsen annoncerede i sidste uge, at han stopper som finansdirektør i Novo A/S, da han har fået en ny jobmulighed, som er for god til at sige nej til.

Endnu har han ikke ønsket at afsløre, hvilket job han er på vej til. Det ser dog som forventet ud til, at Bjarne Graven Larsen får et job i finanssektoren, i og med at han nu stopper i Topdanmark-bestyrelsen.

Det mest oplagte er ifølge Berlingskes kilder, at Bjarne Graven Larsen rykker til et stort job i Danske Bank. Banken har for nylig besluttet at samle koncernens kompetencer inden for pensionsopsparing samt formue- og kapitalforvaltning i en ny forretningsenhed, Wealth Management, og denne enhed skal have en ny chef, der også bliver medlem af Danske Banks direktion.

Bjarne Graven Larsen, der har en kandidatgrad i økonomi, virker oplagt til stillingen, da han har en meget bred erfaring inden for både pensionsområdet og kapitalforvaltning.

I en årrække startende i 1999 dannede Bjarne Graven Larsen makkerskab med nuværende nationalbankdirektør Lars Rohde i pensionsgiganten ATP, hvor Bjarne Graven var fondsdirektør.

I 2011 blev han i forbindelse med ATPs og andre investorers køb af FIH Erhvervsbank indsat som adm. direktør i FIH, hvor han sammen med meddirektøren Henrik Sjøgreen gennemførte en større turnaround.

Inden ATP og FIH har Bjarne Graven desuden en baggrund i Finansministeriet og Nationalbanken, ligesom han også har stået i spidsen for produktudvikling i Realkredit Danmark, hvor han bl.a. var med til at lave det populære Flekslån.

Danske Banks nye forretningsenhed Wealth Management kommer ud over Danica Pension og Danske Capital til at omfatte dele af private banking aktiviteterne, og forretningsenheden får ansvaret for flere end 800.000 kunder og en kapital under forvaltning på over 900 mia. kr.