Stadil-selskab køber op i Hartmann

Thor og Christian Stadil har tidligere fået afvist et forsøg på opkøb - nu sætter de sig på størstedelen af aktierne.

Thor og Christian Stadil har opkøbt en meget stor portion aktier i æggebakkeproducenten Hartmann. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thornico AS' datterselskab Lactosan-Sanovo Holding har indgået en aftale om køb af 1,4 mio. aktier i Hartmann, og vil dermed øge sin ejerandel til 68,5 pct. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Aktierne købes af LD Equity og B.H.F for 120 kr. stykket.

Thornico er ejet af finansmanden Thor Stadil og hans søn Christian Stadil. De forsøgte i slutningen af 2011 at overtage hele æggebakkefabrikanten Brdr. Hartmann, hvis forretning overlapper med Lactosan-Sanovos.

Men opkøbsforsøget faldt til jorden. Hartmanns bestyrelse meddelte, at Thornicos bud på 95 kr. pr. aktie var for lavt og selskabet havde hørt fra andre interesserede købere. Men den interesse materialiserede sig aldrig i noget konkret, og Christian Stadil afviste tilbage i februar at komme med et nyt bud.

Ifølge tirsdagens fondsbørsmeddelelse har Stadil-selskabet ingen planer om at afnotere Hartmann. Men Thornico afviser på den anden side ikke at købe flere aktier.

- Ejerkredsen i Thornico A/S udtrykker stor tillid til Brødrene Hartmann A/S' nuværende ledelse og de planer, som er udmeldt af ledelsen, og Thornico A/S har ingen planer om at indtræde eller lade sig repræsentere i bestyrelsen for selskabet, står der i fondsbørsmeddelelsen.

Der bliver heller ikke tale om at ændre på Hartmanns strategi eller lægger driftssteder eller hovedkontorer i de to selskaber sammen, understreges det, ligesom det fremgår, at Thornico vil stemme for Hartmanns udbyttestrategi.