Stadil om droppet sag: Vi vidste godt, at Schriver pønsede på noget

Den detroniserede Hummel-topchef Søren Schriver har besluttet at droppe erstatningssagen mod sin tidligere arbejdsgiver. Thor Stadil kalder forklaringen "årets aprilsnar" og et "rent mediestunt".

søren schriver Fold sammen
Læs mere

Det var ikke kønt, da Hummel tog en brat afsked med tidligere topchef Søren Schriver.

Søren Schriver blev bortvist fra Hummel i februar 2017. Stadil-familien, som ejer Hummel, anklagede Søren Schriver for at have overtrådt bestemmelser om returkommission, bedrageri og/eller mandatsvig og meldte ham til politiet.

Søren Schriver sagsøgte derefter Hummel med et krav om erstatning for uberettiget fyring efter Hummel bortviste ham. Nu mere end et år efter dropper han pludselig sagen.

»Jeg anlagde erstatningssagen, fordi jeg på daværende tidspunkt havde hele min bonus for 2016 til gode, ligesom jeg i henhold til min kontrakt havde krav på to års løn. Efter stævningen har Hummel udbetalt hele min bonus. Samtidig står det klart, at mine indtægter siden bortvisningen vil blive modregnet min tilgodehavende løn. Derfor giver erstatningssagen ikke længere mening,« fortæller Søren Schriver i en pressemeddelelese.

Han forklarer, at han siden februar er indtrådt i en række bestyrelser, ligesom en del virksomheder har trukket på hans erfaring på konsulentbasis. Blandt andet er Søren Schriver indtrådt i bestyrelserne i Lakrids by Johan Bülow, Pilgrim og Becksöndergaard.

»Jeg har faktisk fået vældig travlt. Det er jeg glad og stolt over, og det betyder, at jeg i dag har en indtægt som modsvarer den løn, som Hummel skulle have betalt til mig. Så med modregningen giver det ikke længere mening at forstyrre det danske retsvæsen med denne sag,« siger Søren Schriver.

Han forklarer, at der fortsat ligger en politianmeldelse mod ham hos Østjyllands Politi, som er indgivet af Christian Stadil, der ejer Hummel.

»Jeg er helt komfortabel med, at politiet nok skal finde den rigtige afgørelse på den sag. Og jeg vil ønske Hummel alt muligt held og lykke i fremtiden, og så vil jeg kigge frem af og koncentrere mig om de utrolig spændende opgaver, jeg har liggende foran mig,« siger Søren Schriver.

Thor Stadil kalder det et mediestunt, at Søren Schriver dropper sagen efter et år med henvisning til, at han har fået udbetalt en bonu fra Hummel. Den bonus fik Schriver nemlig i april sidste år.

»Vi fyrer ham d 9. februar 2017 og for at opføre os pænt, udbetaler vi hans løn indtil da. Da årsregnskabet foreligger i april sidste år udbetaler vi derudover hans bonus for 2016 som han har ret til ifølge sin kontrakt. Siden da har han ikke fået en krone. Han bygger nu sin forklaring op på, at han har fået udbetalt en stor bonus, men den bonus har han haft i næsten et år, så hvis det er grunden, kunne han have hævet sagen tilbage i april sidste år,« siger Thor Stadil til Berlingske.

»Det er et rent mediestunt, og begrundelsen må være årets aprilsnar. Det starter med, at han i denne uge får en bestyrelsespost hos ham her Skummelhof, som de kalder ham i Aarhus, som er hans ven. Det får han en masse medieomtale ud af. Det næste er så, at han siger, at han dropper sagen. Ja, det er da klart, for ingen har lyst til at få afdækket alle sin løgne i retten,« siger Stadil

Stadil henviser til, at Søren Schriver forleden fortalte i Børsen, at han træder ind i smykkefirmaet Pilgrims bestyrelse. Siden sendte han en pressemeddelelse ud om bestyrelsesposten.

Pilgrim er ejet af den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff, som blev hvirvlet ind i det farverige slagsmål mellem Schriver og Stadil-familien. Stadil har tidligere indikeret, at Hommelhoff har bidraget med at give Søren Schriver et alibi for, hvordan han ikke har kunnet begå ulovligheder i Hummels tyrkiske datterselskab, sådan som Stadil beskylder Schriver for. Det har Claus Hommelhoff tidligere afvist skulle være tilfældet, og han ønsker i dag ikke at kommentere sagen yderligere.

»Vi vidste godt, at Schriver pønsede på noget og nok var i gang med at droppe sagen. To måneder inden en sag skal for, skal man betale et gebyr til retten, og det havde de ikke betalt, så vi vidste jo, at de var ved at bygge noget op. Først kom der her bestyrelsespost og nu dropper de så sagen med henvisning til, at de tre bestyrelsesposter giver så meget, at det ikke kan betale sig at føre sagen. Han fik en bonus omkring fem millioner og en stor løn i millionklassen i Hummel, og jeg nægter at tro, at de bestyrelsesposter giver noget i nærheden af det beløb,« siger Thor Stadil.

Stadils politianmeldelse af Schriver ligger ifølge både Stadil og Schriver stadig hos Østjyllands Politi som er i gang med afhøringer, og der er ikke rejst nogen sigtelse endnu.

Hør også podcast med Hummel-ejer Christian Stadil, hvor han fortæller om den dramatiske tid omkring fyringen af Søren Schriver:Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.