Stadil henter ny Hummel-direktør i Bestseller

Modetøjsfirmaet Hummel ansætter ny direktør efter den tumultariske exit af Søren Schriver. Ny direktør bliver Allan Vad Nielsen, der kommer fra modekoncernen Bestseller.

Allan Vad Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske mode- og sportstøkoncern Hummel er klar med en ny direktør efter det dramatiske farvel til den mangeårige chef Søren Schriver, der blev fyret og bortvist af virksomhedens ejer Christian Stadil.

Ny direktør er 41-årige Allan Vad Nielsen, der er hentet i en anden dansk, privatejet tøjkoncern, Bestseller. Her har han arbejdet de seneste 15 år og har senest været med i topledelsen af virksomheden og haft ansvaret for Bestsellers forretning i Storbritannien, Irland, USA og Canada.

»Vi er meget glade for, at Allan vil lede hele Hummel-holdet ind i den næste æra. Allan har vist, at han kan skabe vækst på tværs af brands, produktgrupper og landegrænser. Jeg er overbevist om, at vi med Allan tilfører vores hold en stærk leder og en passioneret rollemodel,« udtaler Christian Stadil i en pressemeddelelse.

Allan Nielsen er - ikke overraskende - glad for sit nye topjob i Hummel.

»Jeg er meget stolt over, at skulle stå i spidsen for Hummel. Det er med stor anerkendelse af og respekt for det arbejde, der allerede er lagt af det dygtige team, der sidder i Hummel, samt glæde, at jeg ser frem til at møde mine nye kollegaer og sammen definere og implementere strategien for de kommende år. Med mig i spidsen vil fokus være på holdet og kundens behov. Sammen skal vi gribe de vækstmuligheder, der ligger i at samarbejde tæt med vores partnere og kunder,« lyder det fra Allan Nielsen.

»DNA’et i hummel er unikt, og bevæger sig i krydsfeltet mellem sport og mode, hvilket vi skal udforske endnu mere i fremtiden. Derudover er et af mine fornemmeste indsatsområder, at vi bliver skarpe på fokus, retning og sætter konkrete mål. Mine kommende kollegaer kan forvente en leder, der går forrest med et fokus på holdindsatsen, at skærpe indsatsområder samt tænker i muligheder fremfor begrænsninger,« lyder det videre fra den nyudnævnte Hummeldirektør.

Allan Nielsens primære opgave bliver at skrue op for væksten og være med til at trække det danske sportsklenodie med rødder tilbage til 1923 markant op  i omsætning i de kommende år. Ifølge Stadil skal Hummel over to milliarder kr. i omsætning. I 2015 omsatte Hummel for 834 mio. kr.

»Med de kompetencer og erfaringer vi tilfører hummel med Allan Nielsen, er det vores ambition, at cementere vores brandposition indenfor sport og mode internationalt og begynde rejsen mod en omsætning på to milliarder. Udover at være en dygtig forretningsmand samt en god og social kompetent leder er Allan også en utrolig sød fyr. Han er sådan én, man har lyst til at få en øl og se en fodboldkamp med,« lyder det fra Christian Stadil.

Ansættelsen af Allan Nielsen kommer efter et stort drama i Hummel, hvor den mangeårige direktør Søren Schriver blev fyret og bortvist 9. februar. Christian Stadil udtalte i førte omgang, at det skyldtes illoyal adfærd uden at komme det meget nærmere.

Men efter en periode med tavshed valgte Stadil i den grad at tage bladet fra munden og på et følelsesladet pressemøde hos advokatfirmaet Plesner 22 februar fremlagde Stadil, hvad han og hans advokater mener, er klare beviser på, at Schriver forsøgte at snyde Stadil og Hummel for millioner af kroner. Højst opsigtsvækkende afspillede Stadil bl.a. en hemmelig båndoptagelse af Schriver, hvor han presser Hummels tyrkiske partner Zeynel Akbulut. Dertil blev fremlagt flere mails, som handler om, at Schriver opretter et personligt selskab, som bliver holdt hemmeligt for Stadil.

Schriver bestrider beskyldningerne og har anlagt sag mod Stadil for uberettiget fyring og bortvisning.