Stadil fyrer Hummels direktør med øjeblikkelig virkning

Den mangeårige direktør i Hummel, Søren Schriver, er blevet fyret med øjeblikkelig virkning, efter bestyrelsen har konstateret uregelmæssigheder i et tyrkisk datterselskab.

Hummel-ejer Christian Stadil har afskedigt tøjmærkets mangeårige direktør efter fundet af uregelmæssigheder i et datterselskab i Tyrkiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret 23:20 med kommentar fra Søren Schriver.

Tøjmærket Hummel, der er ejet af rigmanden Christian Stadil, har netop fyret sin direktør gennem to årtier, Søren Schriver.

Ifølge en pressemeddelelse, som Hummel netop har udsendt, skyldes fyringen uregelmæssigheder i koncernens tyrkiske datterselskab.

»For to dage siden modtog jeg dokumentation for, at der i vores tyrkiske selskab er foretaget dispositioner, som ikke alene er groft illoyale, men som samtidigt er i klar modstrid med selskabet interesser,« siger Christian Stadil, der ud over at være ejer også er bestyrelsesformand i Hummel.

Christian Stadil vil ikke uddybe, hvad der præcis er foregået, men Hummel har igangsat en granskning af den nu forhenværende direktørs dispositioner.

»På nuværende tidspunkt vil det være upassende at begive sig ud i spekulationer om hvilke yderligere dispositioner, der kan have fundet sted bag vores ryg. I dag er det helt centrale for mig, at der med sikkerhed er handlet groft illoyalt og i direkte modstrid med selskabets interesser,« siger Stadil.

Søren Schriver var for mange lige så meget synonym med Hummel som bestyrelsesformanden selv. Direktøren har været med i mange år og har været en vigtig figur i Hummels genoplivgning og succes.

»Jeg er alt i alt meget chokeret over det, der er kommet frem, og samtidigt også ked af det. Jeg har arbejdet tæt sammen med Søren Schriver i næsten 20 år. Og det, der har fundet sted bag vores ryg, giver mig i sagens natur ikke noget valg - ansættelsesforholdet må selv sagt bringes til ophør øjeblikkeligt, og det er det blevet,« siger Christian Stadil.

Berlingske har spurgt Christian Stadil, om der er tale om personlig berigelse, om der er tredjeparter indblandet, og hvordan Søren Schriver har forholdt sig til, at han skulle have handlet illoyalt over for Hummel, men det har Christian Stadil ikke ønsket at kommentere på.

Søren Schriver afviser over for Berlingske, at han har været illoyal over for Hummel.

»Jeg er chokeret. Jeg kan roligt sige, at jeg igennem 24 år har skabt værdi  selskabet, og så kan jeg endvidere tilføje, at jeg har forholdt mig fuldstændigt loyalt over for selskabet, det har jeg altid gjort, og den sidste tid er ikke nogen undtagelse. Bevæggrundene bag bestyrelsens beslutning, de dybere bevæggrunde, dem kender jeg ikke,« siger Søren Schriver.

Læs portræt af Hummels nu tidligere direktør her.