Stadil: Bortvist direktør ville snyde os for millioner

Thor og Christian Stadil står nu frem med forklaringen på, hvorfor Hummels direktør gennem mere end 20 år for nyligt blev bortvist med øjeblikkelig virkning. Søren Schriver ville hive millioner hjem til sig selv i et privat selskab i Tyrkiet, lyder det fra Stadil-familien.

Christian og Thor Stadil - far og søn. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Den bortviste Hummel-direktør, Søren Schriver, forsøgte at franarre Stadil-familien et større millionbeløb og afpressede Hummels tyrkiske samarbejdspartner, Zeynel Akbulut.

Sådan lyder det fra Thor og Christian Stadil, der nu sammen med sine advokater i Plesner åbner for baggrunden for den opsigtsvækkende fyring af den mangeårige direktør for to uger siden.

Stadil-familien, der ejer Hummel gennem familieselskabet Thornico, vil melde Søren Schriver til politiet for returkommission og forsøg på bedrageri.
»Vi har et omfattende bevismateriale, og vi har tilstrækkeligt til, at vi ved, at vi vil indgive en politianmeldelse,« lyder det fra Stadils advokat, Christian Th. Kjølbye fra advokat­firmaet Plesner, i en telekonference med flere medier i aftes.

Ifølge Stadil-familien er der håndfast dokumentation for, at Søren Schriver ville narre dem for et større tocifret millionbeløb. Schriver havde uden Stadils vidende oprettet et privat selskab under navnet Osman i Tyrkiet, hvor Schriver skulle have overført ti procent af alle fremtidige indtægter fra Hummel Tyrkiet.

Søren Schriver havde opstillet det således, at han skulle yde den tyrkiske partner »konsulentydelser« for så at modtage ti procent af indtægterne.

»Alle disse dokumentationer viser, at Søren Schriver bag ryggen på bestyrelse og ejer af Hummel-koncernen for egen vinding har indgået aftaler om, at andele af Hummel Tyrkiets overskud og i tilfælde af salg af Hummel Tyrkiet skulle tilfalde Søren Schriver privat gennem et til formålet i Tyrkiet oprettet 100 procent af Søren Schriver ejet selskab,« skriver Thor og Christian Stadil i en mail til Berlingske Business.

Lydoptagelser lægges frem

For to uger siden blev Søren Schriver bortvist fra Hummel uden den store forklaring om, hvad der lå bag den bratte handling. Nu er Stadil-familien klar til at fremlægge dokumenter, lydoptagelser og andet, der viser, at Søren Schriver selv ville tage en stor del af fortjenesten af Hummels forretning i Tyrkiet.
»Havde Søren Schriver været i stand til at gennemføre sin plan, havde det let medført en uretmæssig gevinst for Søren Schriver på et særdeles væsentligt tocifret millionbeløb. Det er en sag af dimensioner,« lyder det fra Thor Stadil.

Endvidere lyder det, at Hummels bestyrelse har undret sig over, at Søren Schriver ihærdig har forsøgt at overtale bestyrelsen til at sælge den tyrkiske forretning. Det var Hummels tyrkiske partner, Zeynel Akbulut, der endte med at informere Stadil-familien om Søren Schrivers sideaktiviteter i Tyrkiet, som altså skulle indbringe ham millioner. Det skeste, efter at Akbulut hemmeligt havde optaget en samtale mellem ham og Schriver i december, som han har fremlagt for Stadil.

Den tyrkiske partner er ifølge Stadil-familien blevet presset og truet af Søren Schriver, bl.a. med at hans Hummel-aftale ikke ville blive fornyet i 2018, hvor den står til at udløbe.

Med i sagen er også en større ejendomshandel, som Zeynel Akbulut ifølge Stadils bevismateriale fik mulighed for at købe. Søren Schriver ville – ifølge Stadil – have Zeynel Akbulut til at købe ejendommen og sælge den igen, så Schriver kunne få en gevinst uden om Stadil. Det vil angiveligt give Søren Schriver en gevinst på ca. 15 mio. kr.

Ifølge Søren Schrivers advokat, Finn Schwarz, er beskyldningerne grundløse.

Han mener derfor, at bortvisningen er uberettiget og varsler over for Børsen et millionkrav mod Hummel.

Det sker blandt andet med baggrund i den millionbonus, som Schriver går glip af med fyringen.