Stadig fri adgang til ulovlige filer

Selv om pladebranchen har haft held til at lukke adgangen til det svenske piratsite, The Pirate Bay, hos flere teleudbydere, så er der langt større piratfisk på internettet.

Der er stadig store muligheder for at downloade ulovligt materiale på nettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC, Telia og Cybercity har den seneste tid lukket adgangen til den ulovlige pirathjemmeside, Thepiratebay.org, hvilket pladebranchens brancheorganisation, IFPI, ser som et skridt i den rigtige retning. Men den famøse pirathjemmeside er langt fra den største leverandør af links til ulovlig data som musik, film og software.

Ifølge hjemmesiden Alexa.com, der måler antallet af besøgende på internettet, besøger cirka 0,6 procent af alle internetsurfere The Pirate Bay, men antallet af besøgende er langt højere for piratsitet Mininova.org, der stadig er fri adgang til fra de danske computere, og som til forveksling ligner The Pirate Bay.

Hjemmesiden får besøg af over 0,8 procent af internetsurferne. Derudover findes der en solid håndfuld mindre hjemmesider, der også er et frit slaraffenland for dem, der vil have fingrene i ulovlige filer.

Kigger ikke på andre sites
Alligevel koncentrerer IFPI sig stadig kun om at få lukket alle danske internetforbindelser til The Pirate Bay.

”I øjeblikket er vi ikke i gang med at lukke flere huller, og derudover har jeg foreløbig ikke flere kommentarer,” lyder det fra Maria Fredenslund, advokatfuldmægtig for IFPI Danmark.

Hun glæder sig over, at brancheforeningen har haft held til at lukke hullet til The Pirate Bay og håber, at det vil betyde, at IFPI vil få medhold i lignende sager i fremtiden. Hun fortæller dog, at kampen mod de mange piratsites ikke er nogen nem kamp.

"Det er en meget stor opgave at lukke alle siderne, og det vil i så fald kræve langt flere ressourcer."

IFPIs medlemmers salg af musik er i det seneste år faldet med knap 17 procent fra 528 til 441 millioner kroner.