Stadig flyaflysninger i København trods endt strejke

Selvom strejken mellem Air France/KLM og dets piloter i weekenden er blevet opløst, vil der stadig forekomme aflysninger mellem København og Paris mandag. Det skriver branchemediet Check-in.dk.

Selvom strejken mellem Air France/KLM og dets piloter i weekenden er blevet opløst, vil der stadig forekomme aflysninger mellem København og Paris mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACKY NAEGELEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun én ud af fem daglige afgange fra København til Paris vil blive gennemført mandag. Air France/KLM skriver i en meddelelse, at trafikprogrammet vil blive genoptaget i løbet af 30. september og 1. oktober "på grund af juridiske og operationelle forhold", beretter selskabet.

Søndag morgen endte strejken, men det er endnu for tidligt at konkludere, at konflikten er afblæst. Flyselskabet forhandlede 15 timer i træk med piloternes fagforening uden at nå et endegyldigt resultat, selvom piloterne genoptog arbejdet.

Piloterne er bekymrede for, at en udvidelse af datterselskabet Transavia vil fjerne deres job og forringe deres vilkår. Piloterne frygter, at ledelsen i sidste ende vil erstatte Air Frances piloter med Transavias, hvis piloter tjener væsentlig mindre.

Piloterne, der tjener op til næsten 1,9 million kroner årligt, har nåede at strejke i 14 dage, og Air France har tidligere tilbudt at sætte den europæiske ekspansion af Transavia i bero, mens planerne om at udvide Transavias operationer i Frankrig fastholdes.

Strejken menes at have kostet flyselskabet over 2 mia. kr., skriver Check-in.dk.