Stadig flere tomme erhvervslokaler

Antallet af ledige erhvervslokaler i Danmark fortsætter med at vokse.

Foto: Colourbox
Det er ikke noget dårligt tidspunkt at sætte jagten ind på nye lokaler til firmaet. Antallet af ledige erhvervslokaler på landsplan fortsætter nemlig med at vokse i tredje kvartal 2009.

Det viser helt nye tal fra Oline-Lokalebørs Statistikken.

Ledigheden for kontorer er på landsplan er steget 0,6 procentpoint gennem det seneste kvartal og 2,3 procentpoint over det seneste år. Således er ledigheden på landsplan nu 6,8 procent.

- Virksomhederne fortsætter med at tilpasse sig den økonomiske situation. Usikkerheden mindsker virksomhedernes lyst til at udvide eller tvinger dem til at afskedige ansatte eller lukke. Det er derfor helt naturligt, at efterspørgslen på erhvervslokaler er faldet, og antallet af ledige kvadratmeter stiger, ligesom færdiggørelsen af nye kvadratmeter, der udvider markedet, spiller ind, siger økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Ledighedsprocenten for kontorlokaler i Københavns by og Københavns omegn ligger i årets andet kvartal på henholdsvis på 7,4 og 8,3 procent.

Andelen af ledige kontorlokaler i Københavns by svarer til, at der nu er 405.900 ledige kvm. – en stigning på 189.700 ledige kvm. i forhold til juli sidste år. I hele landet er der sket en stigning på 516.100 kvm., hvilket svarer til, at der aktuelt er 1.514.600 ledige kvm. kontorlokaler i Danmark.

- mja

Find en udlejer her: