Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Han er kendt som stålkongen fra Hobro, men nu sælger Svend Møller Hansen ud af den virksomhed, der har givet ham hans tilnavn.
Svend Møller Hansen stiftede stålkonstruktionsvirksomheden DS Gruppen for 45 år siden. Nu er den ene halvdel af koncernen, det sønderjyske datterselskab DS SM, sat til salg. Det skriver Børsen i dag.
Baggrunden for salget, som den 69-årige stålkonge selv betegner som »træls«, er, at han snart giver direktørstolen videre til sin søn, Mads Møller Hansen.
»Mads mener, at koncernen er blevet for stor, og det bliver svært at bevare overblikket. Det lytter jeg selvfølgelig til, for det er vigtigt, at han kan overskue koncernen,« siger Svend Møller Hansen til Børsen.
Specialist i virksomhedshandler Audon Partners vurderer overfor Børsen, at markedsværdien på DS SM er mindst en milliard kroner. Det er baseret på beregninger om, at virksomheden kan nå en indtjening på syv gange mere end forventningen til driftsindtjeningen i det nuværende regnskabsår på 150 millioner kroner.
»DS SM er i en industri med stor vækst og har selv mere fart på end markedet i gennemsnit. Kan de fremlægge en pæn ordrebog for det kommende år, kan prisen sagtens blive højere,« siger partner Frederik Aakard.
Datterselskabet DS SM blev oprettet, da DS Gruppen i 1998 købte Sønderjyllands Maskinfabrik. Selskabet har i de seneste år haft voldsomt vokseværk og virksomheden har i dag 755 medarbejdere, primært i Hjordkær.
Svend Møller Hansen vil dog ikke ud med, hvor meget han regner med at få ud af salget, som kommer til at foregå med investeringsbanken Carnegie på sidelinjen som rådgiver.
»Jeg har min egen idé, og selvfølgelig skal DS SM ikke stjæles. Men først og fremmest skylder vi de mange medarbejdere, at vi finder den rigtige køber, så de får en god ny arbejdsgiver,« siger Svend Møller Hansen, der samtidig understreger, at målet er at finde en køber, der vil holde virksomheden i Danmark:
»Vi vil ikke sælge til nogen, der blot vil stjæle vores know-how, sende det ud af landet, og lukke ned i Danmark,« siger han.
Svend Møller Nielsen var nummer 61 på listen, da Berlingske Business Magasin tidligere på året offentliggjorde listen over Danmarks 100 rigeste.
Han startede som selvstændig mere eller mindre tilfældigt for 45 år siden, fordi han som nyuddannet smed pludselig strandede fire uger i det dengang uroplagede Irland. Derfor brugte han ventetiden på at hjælpe en irsk smed med nogle store stålkonstruktioner.
Da han igen satte foden på dansk jord, åbnede han sin egen stålkonstruktions-virksomhed i Hobro, og kimen til DS Gruppen var lagt.
Overfor Berlingske Business har Svend Møller Hansen tidligere forklaret sin succes med, at han kom fra stort set ingenting, og derfor ikke har haft problemer med at tage chancer.
»Os, der sad bagerst i klassen, kender livet. Derfor tør vi også mere,« siger han.
Pengene fra salget af DS SM, har familien ikke besluttet, hvad de skal bruge til.
»Vi skal i hvert ikke ud at spille smarte. De kommer alle sammen hjem i kassen. Vi har ikke brug for at udvikle koncernen videre, så jeg ved sgu ikke, hvad vi skal bruge pengene til,« siger Svend Møller Hansen til Berlingske.