Stålfirma satser på Nakskov

Trods produktion i Letland mener East Metal, at der er fordele ved at udvide aktiviteterne på Lolland.

East Metal gør sig i stålarbejde som avanceret svejsearbejde. Arkivfoto: Flemming Krogh Fold sammen
Læs mere
Foto: flemming krogh
Stålkomponent-producenten East Metal ser så mange fordele i at have slutproduktion på Lolland, at den nu øger sin tilstedeværelse i Nakskov.

Det skriver Folketidende.dk.

East Metal har hovedkvarter i Esbjerg og produktion i lavtlønslandet Letland, men valgte sidste år alligevel at leje sig ind på det kommunalt ejede værftsområde i Nakskov. I sommer bad East metal om at leje flere kvadratmetre og nu følger virksomheden så op med et ønske om endnu mere plads.

Virksomhedens administrerende direktør, Bent Juul Larsen, siger ifølge netavisen, at den i 2014 venter at investere op imod 30 millioner kroner i nyt udstyr i Nakskov. East Metal venter også at ville øge sin medarbejderstab. Det fra 35 til omtrent det dobbelte.

Sidstnævnte er godt nyt i Nakskov, der ligger i en region, hvor der er langt mellem nyhederne om vækstvirksomheder. Det er da også i det lys, man skal se godkendelserne fra kommunen. Udlejningen kræver nemlig, at der bliver brugt et millionbeløb på istandsættelserne af lokalerne, som East Metal skal leje, skriver Folketidende.dk.

East Metals Bent Juul Larsen har ved en tidligere lejlighed forklaret, at det blandt andet er Nakskovs placering, der gør byen attraktiv for virksomheden. East Metal producerer blandt andet elementer til offshore-industrien, og med produktion i Letland er det et logisk valg at have samling og slutproduktion på Lolland.