Sprudlende investeringslyst sikrer hotellernes fremtid

Der bliver ikke sparet på investeringskronerne i hotelbranchen, og det er gode nyheder for branchens fremtid.

Foto:

Fremtiden for den danske hotelbranche ser lys ud, og det skyldes i høj grad den blomstrende investeringslyst, der hersker i øjeblikket.

Det siger Mette Feifer, der er markedsdirektør hos Dansk Erhverv, efter at 2016 blev det syvende rekordår for danske hoteller, når det kommer til overnatninger.

- Fremtiden for hotelbranchen ser god ud, og branchen er helt klar til at investere i flere turister til Danmark.

- Lige for tiden går der ikke en dag eller en uge uden store investeringer på det her område, siger hun og peger på Royal Arena i Ørestad og et nyt badeland i Høje Taastrup som eksempler.

Faktisk har investeringslysten været så stor i hovedstadsområdet, at det er blevet overhalet af byer vest for Storebælt, når man kigger på, hvor stor en del af hotelværelserne, der er blevet solgt.

- Der er kommet rigtig mange nye hoteller samtidig med, at man har oplevet en vækst i antallet af overnatninger. Derfor stiger udnyttelsesgraden ikke lige så meget i procent, som den gør andre steder i landet, siger hun.

Antallet af overnatninger i Region Hovedstaden og Sjælland er steget med tre procent, mens det øvrige Danmark har oplevet en stigning på seks procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.