Spotify vil købe SoundCloud

De svenske musikkæmper forhandler om at gå sammen.

Soundcloud har omkring 200 millioner brugere - og dem vil Spotify gerne have fat i. Fold sammen
Læs mere

Den svenske streamingkonge, Spotify, er langt fremme i forhandlingerne om at købe lydtjenesten SoundCloud og dermed skærpe konkurrencen på digital musik.

Det er ifølge den britiske finansavis Financial Times ikke klart, hvor meget Spotify vil betale for SoundCloud, der har hovedkvarter i Berlin i Tyskland,  og gør det muligt at lægge egne lydoptagelser ud, optage lyd og dele lydoptagelser.

SoundCloud fik i juni i år 100 millioner dollars fra investorer, der talte Twitter, og har en markedsværdi på omkring 700 millioner dollars eller 4,6 milliarder kroner.

Kunstnere møder brugere

SoundCloud blev stiftet i 2007 i Sverige, og et opkøb vil således forene to af de førende europæiske iværksættervirksomheder på et tidspunkt, hvor de amerikanske giganter Apple og Amazon også optrapper deres tilstedeværelse med egne streamingtjenester. Spotify, der også er svensk, er verdens største musikstreamingtjeneste og rundede 40 millioner betalende brugere - ud over gratisbrugerne -, mens Apple Music nu er oppe på 17 millioner betalende lyttere.

SoundCloud har omkring 200 millioner brugere og en samling på 135 millioner optagelser. Ligesom Spotify er SoundCloud dog stadig en underskudsforretning med et underskud på 39 millioner euro (290 millioner kroner). Det er de mange brugere, der gør selskabet attraktivt at købe op for Spotify, mener analytikere.

Spotifys topchef og medstifter, Daniel Ek, sagde i et interview med svenske TV4 i august, at han ønsker at bringe kunstnere og brugere af musiktjenesten sammen. I dag er kunstnerne ikke selv på Spotify, men de er på SoundCloud.