Spotify-topchef vil kun sælge til noget større

Verdens største musikstreamingtjeneste bliver kun solgt, hvis den derved kan blive endnu større, siger stifter og topchef.

Spotifys topchef, Daniel Ek, er kun interesseret i at sælge, hvis musiktjenesten kan blive endnu større. Arkivfoto: Don Emmert, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske netmusiktjeneste Spotify er kun til salg, hvis den kan indgå i noget endnu større.

Det siger stifter og topchef Daniel Ek til det svenske dagblad Dagens Nyheter.

Spotify er verdens største musikstreamingtjeneste. 60 millioner lytter gratis mod at få reklamer, og 15 millioner betaler for at slippe for det, mens de hører al den musik, som de orker, fra Spotifys samling via internetforbindelsen på typisk mobiltelefonen eller tavle-PCen.

Det skal blive større, hvis...

»Vi ønsker at gå videre med vores platform. Det eneste tilfælde, hvor vi ville være interesseret i at sælge virksomheden, er, hvis nogen kan tilbyde muligheden for en større platform,« siger Daniel Ek til avisen.

Spotify vil selv udvide med filmindhold fra musikere, nyhedsorganisationer og TV-stationer.

Den amerikanske iPhone- og iPad-producent Apple ventes mandag aften, 8. juni, at præsentere sin egen musikstreamingtjeneste, hvor man skal betale 10 dollars om måneden for at få adgang. Den ventes at bygge på Beats Music, som Apple købte for tre milliarder dollars i 2014 sammen med hovedtelefonproducenten Beats.

Apple tilbyder en gratis prøveperiode, men derefter skal der betales, hvis man vil være med.

Stadig underskud

Spotify er grundlagt i 2006 i Stockholm og har i dag 1.500 ansatte, heraf de 750 i Sverige. Spotify konkurrerer med andre musiktjenester som Wimp/Tidal, Amazon Prime Music, TDC Play m.fl.

Spotify findes i dag i 58 lande men kører stadig med et kæmpe og voksende millionunderskud. 2014 endte med et minus på 165 millioner euro mod et underskud på 91 millioner euro i 2013, viser det seneste regnskab. Spotify har omvendt øget sin omsætning med 45 procent til en milliard euro.

Daniel Ek og medstifter Martin Lorentzon ejer ikke længere størstedelen af selskabet.