Spotify-stifter ind i Telias top

Den svenske musiktjenestes førstemand får nu endnu intimere kendskab til Nordens største teleselskab, som han allerede samarbejder tæt med.

Den svenske musiktjeneste Spotify virker på både PCer og mobiltelefoner. Arkivfoto: Rainer Jensen, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telias salg af mobilabonnementer med indbygget adgang til den svenske musiktjeneste Spotify udbygges nu.

Spotifys stifter og bestyrelsesformand, Martin Lorentzon, er nemlig blevet udpeget som nyt medlem af bestyrelsen i Nordens største teleselskab, der er midt i en større oprydning efter topchefens fratræden oven på en bestikkelsesskandale i Usbekistan.

Den næsten 44-årige Martin Lorentzon, som også er medstifter af markedsføringsfirmaet Tradedoubler, foreslåes valgt ind sammen med blandt andre den tidligere SAS-topchef Mats Jansson.

Brug for en ny start

Telia i Danmark har haft god succes med samsalget af mobilabonnement og adgang til Spotifys musiktjeneste, som kan aflyttes gratis via Telias mobilnet, uden at dataforbruget tæller med i abonnementet. Spotify er dermed Telias svar på TDC Play og Telenors samarbejde med den svenske musiktjeneste Wimp.

»Nomineringskomitéens konklusion er, at Telia Sonera har brug for en ny start på mange områder,« hedder det i en udtalelse fra selskabet.

Den 57-årige Marie Ehrling, som stod i spidsen for Telia fra 2003 til 2006 og tidligere arbejdede 20 år i SAS, er præsenteret som kommende bestyrelsesformand som afløser for Anders Narvinger, der går af oven på bestikkelsesaffæren.

Milliardbestikkelse

Den svenske regering, som ejer 37,5 procent af aktierne i Telia, har krævet omfattende udskiftninger og opstramninger i Telias ledelse efter bestikkelsesaffæren, hvor Telia i 2007 købte en 3G-mobillicens for 2,3 milliarder svenske kroner i den tidligere sovjetrepublik Usbekistan. Købet skete gennem et selskab i Gibraltar med tætte kontakter til Usbekistans præsidents datter, som er ansvarlig for landets telemarked.

Telias topchef, Lars Nyberg, valgte at trække sig samme dag, som advokatundersøgelsen blev offentliggjort, fordi han ikke kunne få et tillidsvotum i sin bestyrelse.

Det formelle valg til bestyrelsen sker 3. april.