Sporty coupé som varebil

Prisbasker. Renault Danmark har netop lanceret en varebilsudgave af deres nye og sporty Mega Coupé til under 200.000 kroner med moms.

Foto: Pressefoto/Renault. Det er den nye Megane Coupé van kommer nu som varebil til priser under 200.000 kroner inklusive moms for en udgave med 180 hestes benzinturbo motor.
Læs mere
Fold sammen
Sportsvogne og sporty biler sælger godt som varebiler.
Det kan flere bilforhandlerne profilere sig af i selv krisetider – således VW med deres Scirocco og BMW med deres 316 – og nu følger Renault med med en Van udgave af den nye Megane Coupé.

Både en 130 hestes dieseludgave og en 180 hestes benzin-turbomotor koster under 200.000 kroner inklusive moms. Billigt, når man ser på andre sports-coupeer.

Megane henvender sig med den nye Coupé Van sig til et publikum, der sætter køredynamik i højsædet, og kun har brug for to sæder, uden på nogen måde at gå på kompromis med sikkerhed og komfort.
Således er bilen udstyret med seks airbags - og varerumsadskillelsen er udformet så forsæderne kan køre helt tilbage - uden at komme i karambolage med adskillelsen.

- Indtil nu har vi koncentreret os om de ”rigtige” varebiler, hvor Renault har en stor og varieret modelpalet. Med Master og Trafic som de rigtige kassebiler. Siden har vi fået firehjulstrækkeren Koleos og den lille Grand Modus ombygget, og nu er tiden kommet til de rigtig sjove biler, siger flåde og varevognschef Peter Nielsen fra Renault.

Fordi der er tale om en eksklusiv bil, har importøren gjort ekstra meget ud af varerumssadskillelsen. Sikkerhedsbøjlen er således udført i børstet aluminium så det matcher instrumentbordet, og der har været meget fokus på støjdæmpningen af kabinen.

Den 130 hk dieselmotor har et moment på 300 Nm ved 1750 omdr./min og klarer  0-100 km/t på 9,5 sekund. Tophastigheden er på 210 km/t og forbruget ved blandet kørsel er på  blot 19,6 km/l.

Dieselpartikelfilter er standard og der er 30.000 km serviceinterval.

Vælger man den hurtigere benzin-turbo på 180 hk  klarer den 0-100 km/t på 7,8 sekund og topfarten opgives til 230 km/t. Brændstofforbruget ved blandet kørsel er da også på 13,2 km/l.
 
Megane Coupé  har standard ESC stabilitetssystem,  seks airbags – samt 2-zone klimaanlæg, 16 tommer alufælge, læderrat,  fartpilot, cruisecontrol og regnsensor.

Det tager 14 dage fra en bestilling til bilen er ombygget som Van. Varerumsmålene er 1.485 x 1.320 x 876 mm.