Sportsvogne kan fælde ejendomsspekulant

En række anklager mod ejendomsspekulanten er barberet ned for at gøre hurtig proces. Det betyder, at det nu er Lamborghinier og Porscher, der kan sende Kenneth Schwartz Thomsen bag tremmer.

Kenneth Schwartz Thomsens forkærlighed for biler som Lamborghini kan ende med at koste ham dyrt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Barry Hathaway
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To Lamborghinier, to Bentley'er og en enkelt Porsche kan være med til at sende ejendomspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen 3-4 år bag tremmer.

Det overdådige udvalg af hestekræfter købte han gennem sit tyske selskab for at undgå dansk registreringsafgift. Selskabet var dog et luftkastel og bestod kun af sportsvognene, skriver Dr.dk.

"Min klient var nok lidt gal med biler. Men når man mener man er god for flere hundrede millioner kroner, hvorfor så ikke købe en Lamborghini mere til samlingen. Kenneth Schwartz Thomsen havde det med hurtige luksusbiler som mange andre har det med nye skjorter," siger hans advokat Robert Mikelson.


Kenneth Schwartz Thomsen var faktisk milliardær. Han tjente sin formue ved at spekulere i ejendomshandler. Dog finansierede han sine køb ved at belåne pantebreve og gik konkurs, da boligboblen braste i 2008.

Formentlig for at sikre hurtig proces har anklagerne nu blandt andet skåret pantebrevskarusellerne fra. Nu kun handler sagen kun om skattefusk med ejendomme til opskruede priser, som Kenneth Schwartz Thomsen har handlet med sig selv og de dyre biler.