Sportsbutik køber sig ind i Magasin-ejer

Magasins britiske ejer, Debenhams, har fået selskab af sportskæden Sports Direct, som har købt sig ind i stormagasinkæden.

Magasin du Nords ejer Debenhams har fået selskab af sportsbutikken Sports Direct, som har købt næsten fem procent Debenhams-aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritanniens største sportsbutik, Sports Direct, har købt sig ind i magasinkæden Debenhams, som ejer danske Magasin du Nord. Sports Direct har købt 4,6 procent af aktierne, og ønsker med sin del af ejerskabet at »skabe værdi for både Sports Directs og Debenhams aktionærer.«

Debenhams har haft en svær start på året. Detailgiganten måtte nytårsaftensdag udsende sin anden nedjustering inden for et år blandt andet på grund af et skuffende julesalg, og samtidig er Debenhams finansdirektør fratrådt efter to år i spidsen for økonomien.Med Sports Direct i ejerkredsen får Debenhams højst sandsynligt sportstøj på hylderne, vurderer den britiske analytiker Chris Chaviaras fra Barclays i London.

»Sportstøj er en rimelig hot industri lige nu,« siger han til Bloomberg.

Debenhams aktie steg umiddelbart efter offentliggørelsen af Sport Directs indtrædelse i ejerkredsen med 6,6 procent. Sports Directs markedsværdi ligger på omkring 4,5 milliarder dollar, efter at være steget mere end syvfold over de seneste fire år.

 
 
 Sportskæden er i øvrigt ejer af milliardæren, Mike Ashley, som også ejer fodboldklubben Newcastle United FC. Han grundlagde Sports Direct i 1982, og nu køber han sig altså ind i en af Storbritanniens ældste kæder. Debenhams blev grundlagt i 1778, og har i dag sin flagskibsbutik på Londons hovedindkøbssgade Oxford Street.

Magasin du Nords ejerforhold har langt fra været en stabil affære over de seneste 10 år. Icelandic Bank Straumur overtog det danske stormagasin, da islandske Baugur Group gik konkurs i 2008, og siden 2009 har det været Debenhams, som har stået bag Magasin.