Sportmaster solgt til britisk gigant efter hård kritik af forbindelser til Rusland

Den danske kæde Sportmaster er blevet solgt til en britisk detailgigant. Selskabet har i flere år kæmpet med bundlinjen, og er senest kommet i modvind på grund af ejernes forbindelser til Rusland.

Sportmaster Danmark er blevet solgt til den britiske detailgigant Fraser Group. Salgsprisen oplyses ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sportmaster Danmark er kommet på britiske hænder, efter at kæden for ni uger siden blev sat til salg i kølvandet på kritik af ejernes forbindelser til Rusland.

Køberen er den store britiske detailkoncern Fraser Group. Den nuværende danske ledelse fortsætter som hidtil, oplyser Sportmaster i en pressemeddelelse. Salgsprisen oplyses ikke.

Kæden blev sat til salg i slutningen af marts, efter at det kom frem, at ejerne af selskabet bag Sportsmaster, Sportmaster Group, har russisk statsborgerskab.

Sportmaster Group har hjemme i Singapore, men ejernes tilknytning til Rusland førte alligevel til hård kritik, blandt andet på sociale medier.

Især på grund af skiftende oplysninger fra Sportmaster Danmark, der først blankt afviste ejernes forbindelser til Rusland, men senere måtte medgive, at de tre ejere havde russisk statsborgerskab.

Dette førte så til, at direktøren i Sportmaster Danmark, Andreas Holm, måtte sætte kæden til salg.

»De seneste ugers udvikling har sat en ny dagsorden for ejerskabsforhold,« skrev direktøren på LinkedIn i den forbindelse.

Har blødt millioner

Sportmaster har 75 butikker i Danmark, men i de to år, som Sportmaster Group har ejet kæden, har selskabet ifølge Børsen tabt 530 millioner kroner.

Dette har reduceret egenkapitalen i selskabet fra 434 millioner i 2018 til blot en million kroner i 2020. Det sker på trods af, at Sportmaster har haft en omsætning på omkring en milliard kroner årligt.

De nye ejere, Frasers Group, driver en række detailkæder med fokus på sport og livsstil. Det drejer sig blandt andet om Sports Direct, der har over 800 butikker i Storbritannien og cirka 500 butikker i det øvrige Europa.

Frasers Group er noteret på børsen i London og omsatte i 2021 for 3,6 milliarder pund svarende til cirka 32 milliarder kroner.