Sportmaster: En kapitalfond kan skærpe os

Bestyrelsesformand Erik Schou siger til Business.dk, at fordelen ved et nyt ejerskab er, at de nye ejere får den magt, der skal til for at føre tingene ud i livet.

På et møde i går i Fredericia gav de 55-60 butiksindehavere bag de 101 Sportmaster-butikker bestyrelsen mandat til at igangsætte den proces, der kan føre til et salg af Sportmaster.

Bestyrelsesformand Erik Schou, der er tidligere administrerende direktør i Silvan, fortæller til Business.dk, at man har truffet beslutningen for at styrke kæden rent konkurrencemæssigt på et detailmarked under hastig forandring.

"Vi tror, at vi kan skærpe en række forskellige ting væsentligt under et eventuelt nyt ejerskab - eksempelvis en kapitalfond. Jeg tænker på hele sortimentsdelen, hele leverandørdelen, markedsføring og butiksindretning. Vi ved godt, at vi har for stort et sortiment, men det er svært, når der er så mange partnere, så er det svært at luge ud i sortimentet. På samme måde ved vi, at det ikke er alle butikker, der er optimalt indrettet. Men sådan er det at være en frivillig kæde," siger Erik Schou.

"Og det er netop deri, at en af fordelene ligger ved at overgå til at være en kapitalkæde. Der kan man diskutere tingene, tage en beslutning og så føre det ud i livet med fuld kraft," siger Erik Schou.

Er det her skridt afledt af, at jeres største konkurrent Intersport har meldt ud, at de vil kigge på, om deres ejerskab er det mest hensigtsmæssige?

"Det har ikke noget med dem at gøre. Før de var på banen, var vi i gang med det her. Vi vurderer hele tiden, hvad er den bedste struktur på markedet," siger Erik Schou til Business.dk.