Sportmaster-butikker til salg

(Opdateret 10.55) Sportskæden Sportmaster vil også have del i de penge, som kapitalfonde investerer i snart sagt enhver branche. Andre frivillige kæder er for nylig solgt til kapitalfonde.

Butiksindehavere bag den frivillige kæde, Sportmaster, er nu åbne for at lytte til bud for ejerskab af kæden. <br>Foto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
De 101 butikker i Sportmaster-kæden har givet bestyrelsen mandat til at sætte gang i en proces, hvor ejerne vil kigge på tilbud - der i høj grad forventes at komme fra kapitalfonde.

Dermed skriver Sportmaster sig på listen over de frivillige kæder, der er villige til delvist eller helt at give afkald på ejerskabet og i stedet overlade aktierne til en kapitalfond.

Sidste år blev Matas-kæden solgt til CVC Capital Partners i en handel til mere end 5 milliarder kroner, og i efteråret var det Kop&Kande-kæden, der i en 1,5 mia. kroner stor handel lod Altor Capital Partners komme ind i ejerkredsen.

Hele tankesættet er, at der kan optimeres en række ting i de frivillige kæder, når de får status af kapitalkæde. Som del af en frivillig kæde har butiksindhaverne nemlig en høj grad af selvstændighed i forhold til driften af butiken - hvilket til gengæld gør en række ting omkring bl.a. markedsføring og sortiment uforholdsmæssigt dyre i forhold til, hvis alle trak 100 procent i samme retning.

Også konkurrenterne hos Intersport har tilkendegivet, at de er åbne over for at lytte til bud på deres kæde.

Sportmaster blev stiftet i 1976 og har i dag mere end 100 butikker repræsenteret over hele landet. Kæden beskæftiger mere end 600 medarbejdere.