Sponsorer satser på eSport

Flere og flere annoncører øjner værdi i sponsorater i forbindelse med eSport. TV 2 og Microsoft stod eksempelvis bag en turnering, hvor finalen blev transmitteret live som optakt til EM. Også Elgiganten, Power og Hungry.dk var med som sponsorer.

Fodbolden – og anden sport for den sags skyld – har et stærkt, virtuelt liv. Faktisk spurter eSporten frem med masser af turneringer bakket kraftigt op af sponsorer verden over. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag aften sad tv-seere verden over klistret til skærmen, da EM i fodbold blev sparket i gang med en kamp mellem værtsnationen Frankrig og Rumænien.

Fodbolden – og anden sport for den sags skyld – har dog også et stærkt, virtuelt liv. Faktisk spurter eSporten frem med masser af turneringer bakket kraftigt op af sponsorer verden over.

Et dansk eksempel er TV 2 og Microsoft, som stod bag den netop holdte turnering Sommerbold eSport. En turneringsrække i FIFA 16, hvor finalen blev spillet torsdag i sidste uge som optakt til det »rigtige« EM.

Den blev livetransmitteret på TV 2 Sport. Endda med ingen ringere end Flemming »hutlihut« Toft i kommentatorboksen.

Turneringen tiltrak også sponsorer som Elgiganten, Power og Hungry.dk.

En eksplosiv udvikling

»E-Sporten er inde i en eksplosiv udvikling og vokser 30 procent årligt. Alle spiller, fordi det er sjovt, eller fordi de ser det som en konkurrencesport,« siger Thomas Koed, formand for forbundet af danske com­puterspillere, eSport Danmark.

En af grundene til den store opmærksomhed herhjemme er bl.a., at FIFA-­verdensmesterskabet de seneste tre år i træk er havnet i Danmark.

Danmark er også med helt i top, når det kommer til turneringer. Samtidig er der sket et tilskuerskred.

Hvor det tidligere kun var drenge mellem 18 og 25 år, der fulgte med, så spænder det i dag fra børn helt ned til seks-syv års alderen med forældre, over langt flere piger til mænd over 35, der kommer med vennerne.

Glade sponsorer

Den udvikling glæder David Merkistein, ejeren af det danske hold, Wicked Gaming, som er et af de nye hold, der er etableret og som havde to spillere med blandt de sidste otte i turneringen.

»Både skoler og fodboldklubber har eSport på agendaen, bl.a. meldte den fynske fodboldklub Marienlyst sig på banen for nylig ved at åbne deres helt egen eSport-afdeling. At TV 2 også går ind og viser finalen som optakt til EM vidner om, at vi er på vej med det endelige gennembrud,« forklarer holdejeren, der også peger på, at den slags tiltag gør det lettere at opnå sponsoraftaler.

Wicked Gaming har bl.a. fået take away-portalen Hungry.dk som hovedsponsor. Et sponsorat, som ifølge direktør hos Hungry.dk, Rune Risom, er en direkte konsekvens af, at sporten vokser, og at han dermed rammer direkte ind i målgruppen.

»Ud over at sponsoratet selvfølgelig handler om at give os synlighed, så vil vi også gerne støtte eSporten og gaming, så den kan vokse sig endnu større i Danmark. Dels fordi mange af vores kunder er gamere, men også fordi vi selv er gamere,« siger Rune Risom.

I øvrigt blev den omtalte turnerings sejrsherre Claes Hansen, der spillede med Frankrig og vandt finalen 3-2 over Hassan El-Saraf, der havde Portugal og Cristiano Ronaldo på banen.