Spøgelsesvideo set 400.000 gange, efter at den blev fjernet

VisitDenmarks udskældte reklamefilm med den enlige mor Karen, der efterlyser faren til sin søn, bliver ved med at spøge, selv om VisitDenmark fjernede den officielle video fra YouTube sidste mandag.

Den enlige mor Karen, der efterlyser faren til hendes søn hedder i virkeligheden Ditte Arnth Jørgensen og er skuespiller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Årsagen til spøgeriet er, at nye hjemmebrændte kopier dukker op i takt med, at de gamle bliver fjernet. Siden den officielle nedtagning er videoen set små 400.000 gange - en vækst på 32 procent i forhold til det antal visninger, som videoen opnåede i den tid, den officielt var i live. Det viser en rekonstruktion fra Jon Lund, der offentliggøres i rapporten “Big Danish leak week: Information won’t be stopped”.

“Det er ekstremt vanskeligt at trække en video - eller noget som helst andet for den sags skyld - tilbage fra nettet, når først den har fået fodfæste derude,” siger Jon Lund i en kommentar til undersøgelsen.

“Man kan godt tage sin egen video af igen, som VisitDenmark gjorde. Men det er som at tisse i bukserne: inden man har set sig om, er der fem nye kopier på,” siger Jon Lund.

Rapporten kan downloades her.