Spk. Sjælland-topchef: Vi stikker af fra andre banker på flere områder

Sparekassen Sjælland-Fyn har fremlagt regnskab for første kvartal, og med en solid start på året peger den administrerende direktør, Lars Petersson, særligt på bankens geografiske placering som en væsentlig årsag til de tilfredsstillende resultater.

Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

- Vi har set en lang række regnskaber fra andre banker, der også er positive, men vi stikker af på nogle områder. Vi har et par pct. højere vækst, end man ser de fleste steder, og det er et udtryk for, at vi på Fyn og Sjælland ligger lunt i svinget, hvor der er godt gang i hushandlen og ved de mindre erhvervsdrivende, siger Lars Petersson til Ritzau Finans.

Banken havde en basisindtjening på 92 mio. kr. i første kvartal og fastholder forventningerne til 2017, der lyder på en basisindtjening på mellem 290-330 mio. kr.

SKRÅSIKKER CEO TROR PÅ LAVERE NEDSKRIVNINGER

Samtidig forventer banken fortsat tab og nedskrivninger på maksimalt 75 mio. Til sammenligning havde banken tab for 107 mio. kr. i 2016.

- Jeg har det helt komfortabelt med, at vi maksimalt kommer til at have nedskrivninger på 75 mio. kr. i 2017. Det tal er jeg helt sikker på, vi kommer til at holde, siger Lars Petersson.

KUNDER VIL HAVE LOKALE FILIALER

Banken har i første kvartal i år budt velkommen til sin kunde nummer 150.000. Det mener Lars Petersson er et klart tegn på, at nærheden gennem filialer er vigtig for kunderne.

- Hver anden dag kommer der en ny analyse, der siger, at kunderne er ligeglade med, om der er lokale filialer. Jeg siger bare, at hver gang, vi åbner en filial, så vælter det ind med kunder. Det er fordi, de mangler et alternativ til de store banker, der lukker ned, siger Lars Petersson.

Sparekassen Sjælland-Fyn åbner tre nye filialer i 2017 i Greve, Helsinge og Islands Brygge. Sidstnævnte sted vil banken også åbne en filial, der bliver et erhvervscenter.

/ritzau/FINANS