Spinderiet og Frederiksberg Shopping Center kåret som Danmarks bedste

De to centre vinder kategorierne for bedste shoppingcenter henholdsvis under og over 25.000 kvm. Men Waterfront i Hellerup er det flotteste center i Danmark, mener ICP, der uddeler priserne.

Foto: PR. Arkivfoto: De to centre vinder kategorierne for bedste shoppingcenter henholdsvis under og over 25.000 kvm. Men Waterfront i Hellerup er det flotteste center i Danmark, mener IPC, der uddeler priserne.
Læs mere
Fold sammen

Beboerne omkring Søndermarken/Roskildevej i København er privilegerede: De bor få minutter fra Danmarks to bedste shoppingcentre. I hvert ifølge ICP (Institut for Center-Planlægning), der i går havde sin årlige prisuddeling på området. Spinderiet i Valby og Frederiksberg Shopping Center løb med priserne for henholdsvis små og store centre.

Frederiksberg Shopping Center, der er ejet af Danica, har netop været igennem en stor udvidelse, og det bliver belønnet:

»Nye shoppingcentre er kommet til, og de etablerede centre har investeret i såvel udvidelser som moderniseringer. Det kræver derfor en del at fastholde og måske endda forøge kundetallet, som dette center har gjort på trods af et øget konkurrencepres. Dette center har formået at sammensætte et mix af butikker og andre servicefunktioner, som åbenlyst er faldet i kundernes smag,” hedder det i motiveringen, der fortsætter med at kalde Frederiksberg Shopping Center ”et topmoderne shoppingcenter, som med et unikt butiksmix og en indretning i tidens stil har skabt et stærkt indkøbssted til særlig glæde for et tætbefolket områdes mange beboere.«

Men de mange beboere kan altså også søge til det noget mindre Spinderiet i Valby, der har stået stort set uændret siden indvielsen i 2007.

»(Spinderiet) er et spændende indkøbssted med en fin blanding af traditionelle lejere og nogle betydelige ankerlejere, som er med til at tiltrække en stadig strøm af kunder. Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Shoppingcenter under 25.000 kvm. kan karakteriseres som et moderne citycenter, som med et stærkt butiksmix og en utraditionel arkitektur har skabt et attraktivt mødested i et stort lokalområde;« lyder motivationen fra ICP.

Spinderiet er ejet af Ejendomsselskabet Dades.

Der var også priser i andre kategorier. Blandt andet blev Waterfront i Hellerup kåret som Danmarks flotteste center, Rødovre Centrum som det mest hyggelige, og Field’s blev kåret som centret med de bedste spisesteder.