Spilleregler er konkurrenceforvridende

Det er konkurrenceforvridende, hvis danske flyselskaber ikke må sælge skrabelodder om bord på deres fly, mens udenlandske selskaber, der flyver til Danmark, gerne må. Det mener flere danske flyselskaber.

»Det må være ens spilleregler. Og det er der ikke, hvis vi er oppe mod nogen, der må sælge skrabelodder, mens vi ikke må«.

Sådan lyder det fra My Travel, efter at SKAT har meddelt, at flyselskabernes salg af skrabelodder er i strid med Tips- og Lottoloven og Danske Spil A/S»s spillemonopol.

Selskabet, der har selskaberne Spies, Tjæreborg, Ving og Skibby Rejser under sine vinger, medgiver, at et forbud mod at sælge skrabelodder til passagererne ikke vil ramme forretningen alvorligt. Men lodderne er blandt de mange faktorer, der gør, at billetpriserne kan holdes nede, siger informationschefen.

»Derfor er det klart konkurrenceforvridende, hvis vi ikke må sælge dem, mens udenlandske selskaber med ruter ind og ud af Danmark må,« siger Torben Andersen. Det er lavprisselskabet Sterling enig i.

»Hvis det viser sig, at dansk indregistrerede fly ikke må sælge lodderne, mens internationale konkurrenter som Ryanair gerne må, så er konkurrencen ikke fair. Så er dansk lov med til at skade danske selskabers mulighed for at konkurrere på lige vilkår,« siger Michael T. Hansen.

Sterling har solgt skrabelodderne i nogle år. Og selv om selskabet ikke kan oplyse præsise salgstal og omsætning på lodderne, så mærker de tydeligt, at passagererne har stor interesse for at spille ombord.

Også hos SAS Danmark, der dog ikke tilbyder skrabelodder, mener salgs- og marketingdirektøren, at reglerne skævvrider konkurrencen.

»Det er klart, at hvis udenlandske selskaber må gøre noget andet, end danske må, så er det uheldigt. Men da vi nu engang er en dansk virksomhed, må vi jo forholde os til dansk lov,« siger Lars Bording.