Spillefugle forudså Vestas-kongens fald

Bookmaker brænder fingrene på Ditlev Engels afgang fra Vestas.

Foto: Henning Bagger. Mere end 90 pct. af indskuddene på et væddemål hos Betsafe om, hvorvidt Ditlev Engel ville holde sig i direktørstolen hos Vestas året ud, blev sat på den negative svarmulighed, hvilket blev belønnet med odds 2,50 hos bookmakeren.
Læs mere
Fold sammen

Snakken om en mulig fyring af Ditlev Engel havde nærmest ikke været mindre i de seneste to år, da Vestas valgte at smide bomben om udskiftning af selskabets administrerende direktør igennem godt otte år i forbindelse med regnskabet for andet kvartal onsdag morgen.

Men det er der en del spillere hos bookmakeren Betsafe, der formentlig er godt tilfredse med, at den danske vindmølleproducent valgte at gøre.

I hvert fald er mere end 90 pct. af indskuddene på et væddemål hos Betsafe om, hvorvidt Ditlev Engel ville holde sig i direktørstolen hos Vestas året ud, blevet sat på den negative svarmulighed, hvilket blev belønnet med odds 2,50 hos bookmakeren.

Var Ditlev Engel modsat blevet siddende som direktør for Vestas året ud, havde det blot givet pengene 1,45 gange igen hos Betsafe.

»Som bookmaker har vi det bedst, når vi er dem, der har flest informationer til rådighed. Men her må vi se i øjnene, at vores kunder var mere velinformerede end os. Vores efterretninger tydede på, at Engel havde redet den værste storm af, og aktiemarkedets reaktion på nyheden indikerer også, at mange eksperter delte den betragtning. Nu må vi tage den økonomiske straf for vores fejlagtige vurdering,« siger Thomas Holm, oddssætter hos Betsafe, til Ritzau Finans.