Spiliværksætter jagter millionkontrakt

Vækst. Dansk computerspilsfirma har tiltrukket sig international opmærksomhed og står på tærsklen til forhandlinger med store globale spilforlag. Ledelsen har erkendt, at det er en opgave, som kræver erfaren forstærkning.

Engagement og kreativitet har bragt de danske iværksættere fra Zero Point Software i en favorabel position. De helt store internationale forlag, som kan bringe et computerspil ud til millioner af forbrugere, er blevet yderst interesseret i det lille firma fra Frederiksberg.

I løbet af foråret skal de to stiftere Nicolai F. Grønborg og Kim Haar Jørgensen ud i benhårde forhandlinger med en række af disse gigantforlag og forhandle en kontrakt på plads, der vil sikre succes til det spil, som de er igang med at udvikle.

Den opgave overstiger alt andet, som de to iværksættere har oplevet. Derfor har Zero Point Software erhvervet sig en rutineret herre i bestræbelserne på internationalt gennembrud.

David T. Hansen bliver ny bestyrelsesformand i virksomheden. Han er administrerende direktør i Novo Nordisk Scandinavia AB og medstifter af it-virksomheden NetDania. Med hans erfaring skal han dirigere de ambitiøse computerspilsudviklere sikkert igennem vækst og bliver dermed ansvarlig for større strategiske beslutninger. Det bliver med ham ved deres side, at Nicolai F. Grønborg og Kim Haar Jørgensen skal tage hul på de forestående forhandlinger.

- Vi har begge en baggrund som iværksættere, men har absolut ingen erfaring med store forhandlinger og samtaler med internationale investorer. Vi er nået til et punkt i virksomhedens vækst, hvor David er en god person at have i det daglige til sparring om blandt andet strategi, forklarer Nicolai F. Grønborg.

En million downloadsVirksomheden blev stiftet i 2004 med de to stiftere som eneste ansatte. De havde en fortid henholdsvis i reklamebranchen samt i musik- og lydbranchen. Sidste år udsendte Zero Point Software en såkaldt trailer, hvilket er en introduktion til et computerspil på få minutter, som man kender det fra forfilm i biografen. Den trailer blev downloaded en million gange.

Et ekstremt højt antal, der fik branchens store aktører til at vende blikket mod de danske spiludviklere.

- Vi har brugt de første år til i ro og mag at lugte lidt til branchen, og hvad det kræver at slå igennem. Vi har haft behov for at modne forretningen og vores spilkoncept. Vi har haft det indtryk, at der andre steder i branchen ikke er blevet fokuseret nok på de forretningsmæssige kompetencer. Vi har indset, at vi har haft behov for at styrke forretningen og følge den del på vej, siger Nicolai Grønborg

Med en demo i håndenRoen sænkede sig umiddelbart efter udgivelsen af traileren, da en engelsk investor henvendte sig og siden har lagt penge i foretagende. Nu har Zero Point Software tolv ansatte og har netop udviklet en demo, der er en lille forsmag på det planlagte spil. Og det er med den i hånden, at Nicolai F. Grønborg og Kim Haar Jørgensen med assistance fra David T. Hansen drager til udlandet i den kommende tid.

- Nu starter forhandlingerne snart. Vi er ikke i panik og vil ikke have hvilket som helst forlag. Det skal have en vis kapacitet og gennemslagskraft, så vi ved, at spillet ikke ender på nederste hylde uden at få opmærksomhed, siger Nicolai F. Grønborg.