Spilgigant melder sig klar til at købe Danske Spil

Kindred Group - det tidligere Unibet - er villige til at lægge milliarder på bordet for Danske Spil. Regeringen, der ellers tidligere var fortaler for et salg, er tøvende.

Et salg af Danske Spil deler de politiske vande på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op til 4 milliarder kroner. Det beløb er onlinegiganten Kindred, der er børsnoteret i Sverige, klar til at betale for dele af Danske spil. Det skriver Børsen.

Kindreds bud er udelukkende på Danske Licens Spil, og ikke den del, der for eksempel står for Lotto.

Interessen for Danske Spil dukker op, fordi der i regeringsgrundlaget står, at statsejede selskaber, som er i direkte konkurrence med private firmaer, skal sælges. I april sidste år sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), at et salg af Danske Spil ville være »så let som at knipse med fingrene«.

I dag er regeringen dog mere tøvende.

»Der kan sagtens være grunde til, at staten er den bedste ejer,« siger finansminister Kristian Jensen (V) i en mail til Børsen.

Kristian Jensen vil sætte en analyse i gang, før et eventuelt salg kan komme på tale. Hvornår det skal ske, ønsker han ikke at præcisere.

På Christiansborg er holdningerne til et salg af Danske Spil delte: Liberal Alliance er positivt stemt, mens Dansk Folkeparti og Socialdemokatriet afviser idéen.

I dag er 80 procent af Danske Spil ejet af staten, mens henholdsvis DGI og DIF ejer 10 procent hver. Sidste år tjente staten cirka 700 millioner kroner på at eje Danske Licens Spil.