Spil på Facebook tjener milliarder

40 procent logger ind på Facebook for at spille spil. Ti milliarder kroner omsætter den største spilproducent for alene i år.

CityVille er det mest spillede spil på Facebook og er med til at sikre producenten en milliardomsætning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af fem, der logger ind på det sociale netværk Facebook, gør det for at spille spil, og den største spiludvikler ventes i år at omsætte for over ti milliarder kroner. Det ventes at blive en rigtigt god forretning for Facebook, som siden 1. juli har taget sig betalt i egen valuta, bogstaveligt talt. Man skal nemlig anvende Facebook Credits til alle transaktioner, og hver gang får Facebook 30 procent af det samlede beløb.

Mikrobetaling lokker flere i gang

»Mikrotransaktioner er den del af spilindustrien, som vi tror vil vokse mest de kommende år. Spillene er så utroligt lettilgængeligt, det koster intet at spille dem, og der er ingen direkte opfordring til at begynde. Sidenhen opdager man, at man kan komme længere og blive bedre ved at betale. Der er mange, som aldrig kunne tænke sig at betale for et traditionelt TV-spil, som betaler et par dollars her og et par dollars dér for virtuelle varer i disse spil,« siger analytiker Annsofie Petersson fra analysehuset IDC til den svenske nyhedstjeneste E24. Ifølge IDC spillede over 90 millioner amerikanere den slags spil allerede i 2009, og i 2014 forventes tallet at ligge på 114 millioner.

Mest populære spil har 90 mio. brugere

Den største udvikler af spil til Facebook er amerikanske Zynga, som i år ventes at omsætte godt to milliarder dollars (10,5 milliarder kroner). Zynga står bag spil som »CityVille« og »FarmVille«, som har henholdsvis 89,7 og 9,6 millioner brugere hver måned og dermed er de to mest spillede Facebook-spil. De traditionelle spilproducenter er ikke så godt med. Den største europæiske spiller er tyske Wooga med hovedkvarter i Berlin. Wooga står bag spil som »Monster World«, »Bubble Island« og »Diamond Dash«, der også alle er med på Facebook-spillenes top 10, og venter ifølge E24 at skulle ansætte mindst en ny medarbejder om ugen i de kommende måneder.

INFOshop: Rejseguide: Se her hvis turen går til Kreta