Spekulation om BMWs rolle i udstødningsskandale

En dieselmotor fra BMW har ifølge tyske Auto Bild udledt 11 gange højere niveau af udstødningsgasser end EU's tilladte grænseværdier. Det førte i formiddag til voldsomme spekulationer om BMWs rolle.

Foto: SIMON MAINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En test af en BMW-motor udløste her til formiddag voldsom spekulation om, hvorvidt BMW også kan være involveret i den omfattende Volkswagen-skandale.

BMW-aktien faldt her til formiddag med 7,3 procent, efter at det tyske medie Autobild kunne fortælle, at BMW-motoren X3 xDrive 20d - en SUV-motor - udledte 11 gange mere forurening end EUs tilladte grænseværdier.

Det skriver Bloomberg.

BMW-bilen var testet af International Council on Clean Transportation, den samme interesseorganisation, der også tippede de amerikanske myndigheder i forhold til at undersøge gabet mellem Volkswagens reelle udledning og udledningen i testcenteret. Det var det tip, der førte til afsløringen af den store skandale om Volkswagens systematiske snyd med test.

BMW reagerede prompte med en udtalelse om, at der ikke er noget system i fabrikantens biler - som det har været tilfældet med Volkswagen - der får BMW-motorerne til at agere anderledes i testmiljø end ude på vejene.

Aktien blev handlet 6,5 procent under gårsdagens lukkeniveau for kort tid siden.