Spekulants hustru må vinke farvel til smykker

Den tiltalte Kenneth Schwartz Thomsen overøste sin hustru med gaver, men hun får ikke lov at beholde tingene.

Arkivfoto: Simon Knudsen Fold sammen
Læs mere

Armbånd, ringe og andre kvindesmykker for flere hundrede tusinde kroner indgår nu i konkursboet efter ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen.

Thomsens hustru har forsøgt at vriste et Cartier-ur til 239.000 kroner og andre genstande fra konkursboet med et argument om, at de tilhører hende. Men på nær en perlekæde har Sø- og Handelsretten afvist kravet.

Tingene skal blive i konkursboet. Hele herligheden har en værdi af cirka 740.000 kroner og blev beslaglagt, da Bagmandspolitiet ransagede parrets sommerhus i Hornbæk i sommeren 2008.

I retten har hustruen fortalt, at en række af tingene var gaver fra manden, dengang parret levede i sus og dus. De brugte omkring 400.000 kroner om måneden, og under retssagen har Kenneth Schwartz Thomsen da også beskrevet deres levevilkår som "særdeles gode." Men den på papiret fantastiske udvikling i Thomsens selskab Thorion Invest K/S var varm luft.

Den var i høj grad baseret på "opskrivning af selskabets investeringsejendomme," skriver dommeren.

Reelt var Thomsen ikke så godt kørende, at gaverne kan siges at stå i rimeligt forhold til hans kår, hedder det. Hustruen har ikke kunnet bevise, at han faktisk havde råd til at forære hende ringe med brillianter og andre overdådige gaver.

Parret har ikke indgået ægtepagt, og derfor har dommeren skullet vurdere, om en gave er gyldig set i forhold til Thomsens kreditorer. Også når det gælder et Rolex-ur og tre andre ting får hustruen en kold skulder. Disse genstande var ikke gaver, men må være købt for mandens penge, og derfor hører de hjemme i konkursboet.

Kenneth Schwartz Thomsen er tiltalt for skattesvig og for svindel med afgifter for fem biler af typerne Bentley, Lamborghini og Porsche. Han nægter sig skyldig.