Spekulanter satser på NKT-nedtur

NKT er under angreb fra investorer, der regner med at den hårdt plagede aktie skal endnu længere ned.

Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i NKT. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tiende NKT-aktie er lånt ud til spekulanter, der satser på fald.

Med et dyk på 33, 2 pct. siden årets start er NKT.aktien i forvejen presset, men den massive short selling af aktien indikerer, at der er nogle hedge fonde, der mener, at aktien skal længere ned. Det skriver Børsen.

"NKT er ekstremt shortet for tiden. Antallet af udlånte aktier er blevet fordoblet siden september. Det er ret usædvanligt, at vi ser så store udsving," siger Mads H. Zink, afdelingsdirektør i Danske Markets.Short selling fungerer ved, at en investor låner en aktie, som han straks sælger. Når udlånsperioden er slut, køber han aktien igen og afleverer den tilbage. Er prisen faldet mellem salgs- og købstidspunktet, scorer short selleren differencen.

Spekulanten betaler selvfølgelig en pris for at låne aktien, og den pris siger noget om, hvor stor efterspørgsel der er på at låne en given aktie.

Torsdag passerede prisen for at låne NKT-aktier i en uge ifølge Børsens oplysninger 1,36 pct. pro anno af kursværdien. Normalt koster det mellem 0,2 og 0,5 procent.NKT sænkede i august indtjeningsforventningerne til hele året markant, men analytikerne kan ikke udelukke, at der er endnu en nedjustering på vej blandt andet på grund af usikkerhed omkring kabelforretningen.

NKT driver en konjunkturfølsom forretning og er dermed meget udsat, hvis verdensøkonomien går i recession.