Spekulanter kan vælte ISS-handel

Spekulative hedgefonde vil vælte G4S' køb af ISS. Fondene spekulerer i at opbakningen til købet er for lav blandt aktionærerne.

ISS bygninger, Møntmestergade KBH NV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

G4S og ISS må på charmeoffensiv blandt deres investorer for at forsvare købet af servicegiganten. Hedgefondene er nemlig gået ind i kampen for at bekæmpe købet.

Da handlen blev offentliggjort udløste det et stort kursfald, hvilket fik hedgefonde til at købe heftigt op. Og nu risikerer de at destruere handlen, skriver Børsen. Hedgefondene spekulerer i, at et nej til handlen kan få G4S-aktien tilbage til niveauet fra før handlen blev offentliggjort,hvis handlen går i vasken.

"Mange hedgefonde er gået ind i G4S, og der er nu mange samtaler bland fondene i London om, hvor aggressivt deres intog i G4S skal være," siger en anonym kilde fra en hedgefond i London til Børsen.Kilder vurderer for Børsen, at hedgefondene udgør 10-15 procent af investorerne i G4S. Det ventes, at de vil stemme mod handlen på den afgørende ordinære generalforsamling den 2. november. Samtidig er der også skeptis blandt de eksisterende G4S-aktionærer. På generalforsamlingen skal 75 procent af de fremmødte auktionærer godkende handlen.

Når først det rygtes at hedgefonde er på barrikaderne, kan det få andre spekulanter til at følge efter og puste yderligere til ilden. Også inde i G4S skulle en række hedgefonde have spekuleret i, at G4S skulle være opkøbsmål. Men da handlen af ISS blev offentliggjort, solgte en del investorer aktien, og det udløste kursfaldet mandag på 22 procent.

Tirsdag begyndte topcheferne i G4S og ISS, Nick Buckles og Jeff Gravenhorst, en charmeoffensiv over for investorerne. Her udtrykte investorerne sig kritisk over for købet. Herudover forventes det at topcheferne også vil forsvare handlen overfor amerikanske investorer.


"For hedgefonde er G4S nu blevet en no-brainer, og der er gevinst, uanset om det bliver plat eller krone. Enten går handlen igennem, og så har man en ny G4S, der er for billigt prissat for en så diversificeret og internationalt aktie. Eller også går handlen ikke igennem, og så ejer du en G4s-aktie, hvor ledelsen vil blive nødt til at gå, og selskabet selv bliver et opkøbsmål," siger en kilde i London til The Telegraph.

Se TV: ISS-salg: En trist dag for DK