Speas ramt af nedskrivninger i porteføljeselskaber

Scandinavian Private Equity (SPEAS), der investerer i private equity fonde, nedjusterer forventningerne til regnskabsåret 2012/13 ganske markant.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet venter nu et resultat for regnskabsåret, der sluttede med udgangen af januar, på 9-14 mio. kr. Den tidligere forventning var 55-65 mio. kr.

- Speas har på nuværende tidspunkt modtaget rapportering fra private equity fondene dækkende hovedparten af SPEAS' private equity investeringer. Baseret herpå forventes nu et underskud i regnskabsårets 4. kvartal, oplyser selskabet.

Speas tilføjer, at set over den del af porteføljen, som det har modtaget rapportering for, så er indtjeningen i porteføljeselskaberne generelt steget i 4. kvartal, men i negativ retning trækker, at private equity fondene samlet set har nedskrevet værdien af porteføljeselskaberne med 3-4 pct. i 4. kvartal 2012.

- Nogle få af porteføljeselskaberne, der er særligt hårdt ramt af markedsmæssige og/eller selskabsspecifikke forhold, repræsenterer størstedelen af nedskrivningerne, mens op- og nedskrivninger på de øvrige porteføljeselskaber er stort set jævnt fordelt, skriver Speas.

Speas venter, at selskabets investeringer i private equity fonde per 31. januar vil udgøre 745-750 mio. kr. efter værdireguleringer i regnskabsårets 4. kvartal, og egenkapitalen ventes på samme tidspunkt at udgøre 900-905 mio. kr. svarende til 20.000-20.100 kr. per aktie.

Selskabet offentliggør 19. april sit endelige årsregnskab.

/ritzau/FINANS