Sparerunde på vej i Nets

Nets, der herhjemme primært er kendt for at drive dankortet og Betalings Service, skal ud i en sparerunde, der vil betyde færre ansatte. Virksomheden skal af med 150 ansatte.

Der kommer afskedigelser hos Nets Danmark, som blandt andet står for driften af dankortet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Der skal skæres i medarbejderstaben hos Nets, som er nordisk udbyder af betalings-, kort- og informationssystemer. Herhjemme er Nets mest kendt for at drive dankortet og Betalings Service.

Mere præcist skal Nets af med 150 medarbejdere. Det skal ske blandt virksomhedens i alt 2.700 medarbejdere, der er placeret i først og fremmest Danmark, Norge og Finland. Her i landet har Nets omkring 1.000 ansatte.

Pressechef Søren Winge kan endnu ikke sige noget om, hvor hårdt Danmark bliver ramt af nedskæringerne.

»Det er 150 personer på tværs af den nordiske organisation. Vi arbejder i øjeblikket med fagforeningerne om, hvordan det skal udmøntes, hvad angår fordelingen på lande og forretningsområder,« siger Søren Winge.

»Vi er i den grad blevet en international virksomhed, og vi oplever en stigende konkurrence med fokus på pris. Det giver et pres på at få reduceret omkostningerne. Det har vi arbejdet med gennem et stykke tid, og vi er kommet til, at vi er nødt til at skære ned på bemandingen,« siger Søren Winge.

Udover Danmark, Norge og Finland er Nets også i mindre grad i Sverige og Estland.