Spareplan i Maersk Supply Service koster 200 job

Mærsk annoncerer endnu en fyringsrunde. Denne gang går det ud over de ansatte i Maersk Supply Service, der skal af med yderligere 200 medarbejder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spareøvelserne florerer i alle dele af Danmarks største virksomhedsgruppe. I sidste uge annoncerede Maersk Oil, at man afskediger hver tiende, så 1.250 medarbejdere vil have mistet jobbet i løbet af 2015. Onsdag varslede Maersk Line nedskæringer med 4.000 ansatte inden udgangen af 2016. Og næsten samtidig er Maersk Supply Service på banen med meddelelsen om, at der skal skæres yderligere 200 ansatte i selskabet.

Det sker som konsekvens af den lavere offshore-aktivitet, som har fået Maersk Supply Service til at gå omkostningskontoen igennem med tættekammen endnu engang for at finde årlige besparelser på 30 mio. dollar, svarende til 200 mio. kr.

Den fortsatte nedgang i offshoreindustrien har ført til, at Maersk Supply Service i øjeblikket har måttet tage otte skibe ud af drift, og ledelsen forudser, at det bliver nødvendigt at lægge flere fartøjer op i de kommende måneder. I løbet af de sidste par måneder har Maersk Supply Service fyret cirka 120 søfolk i Canada, Australien og Brasilien.

»Desværre er vi nødt til yderligere at justere besætningen med ca. 200 europæiske og sydafrikanske offshore-job,« skriver Jørn Madsen, CEO for Maersk Supply Service, i en presemeddelelse.

Det forventes, at fratrædelserne vil være gennemført ved udgangen af ​​november. Selskabet sigter mod at afspejle den nuværende fordeling af nationaliteter, hvilket betyder ca. 60 pct. af afskedigelserne vil ramme danske ansatte, 20 pct. ​​britiske og resten sydafrikanske og andre europæiske nationaliteter.