Spareplan får Carlsberg-aktien til at skumme over

Den største danske øl-aktie brager fra børsstart opad efter præsentationen af en kæmpe spareplan og et kvartalsregnskab, der viste fremgang i både salg og indtjening.

Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg-aktionærerne jubler over bryggerikoncernens nye spareplan, og aktien åbnede onsdag med en stigning på over otte pct.

Carlsberg annoncerede tidligere onsdag morgen, at man går i gang med en omfattende oprydning i Rusland, Asien og England, som over de næste to år vil koste 10 milliarder kr. i nedskrivninger og omstruktureringsomkostninger.

Bryggerikoncernen har taget de 7,7 milliarder af kronerne i tredje kvartal, som i øvrigt også overraskede positivt. Både omsætning og driftsresultat er således igen begyndt at stige, hvor analytikerkorpset ifølge Ritzau Estimates havde forudset tilbagegang.

Men det er først og fremmest spareplanen, der sender Carlsberg-aktien på himmelflugt

- Det er for mig overraskende, at de allerede nu er i stand til at melde en del af vejen hen imod den nye strategi ud. Og det viser egentlig bare, at der er et betydeligt indtjeningspotentiale, som er uforløst i Carlsberg, som de i de kommende år skal arbejde på at få indfriet, siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank i en kommentar til ritzau/Finans.

»Cees 't Hart har fundet den usentimentale kniv frem«