Sparekassen Sjælland-topchef: Har attraktiv geografisk eksponering

Sparekassen Sjællands ordførende direktør, Lars Petersson, peger på bankens eksponering mod et vækstspirende Sjælland som et af de forhold, der kan gøre bankens aktier, der torsdag bliver noteret på børsen, attraktive for investorerne.

Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På det område skiller banken sig ud fra de øvrige banker noteret på børsen, mener direktøren.

- Det synes jeg i høj grad, vi gør, og det vil nok også komme til udtryk på et tidspunkt. Der er nogle analytikere, som har kaldt os et makroøkonomisk interessant tilfælde. Da krisen kom, gik det hårdt ud over Sjælland og København.

- Nu er virkeligheden, at der er gang i København, men der er så også ved at komme gang i de sjællandske provinsbyer. Vi kan tydeligt mærke det, siger Lars Petersson til Ritzau Finans.

Han peger af positive faktorer på en rekordlav arbejdsløshed, og at der er kommet rimeligt godt gang i håndværkerfagene, ligesom der stille og roligt er ved at komme gang i det sjællandske ejendomsmarked. Derudover fylder det kriseramte landbrug ikke så meget i bankens bøger, påpeger direktøren.

- Vi har ikke så meget landbrugseksponering som andre, og lige pludselig ligger vi i det område, København og ud mod Sjælland, hvor der nok sker mest i øjeblikket, siger Lars Petersson.

Sparekassen Sjælland kan ifølge bankdirektøren nu glæde sig over, at den benyttede krisen til at opbygge et filialnet i København.

- Det nyder vi jo i den grad godt af i dag. Så vi står i en anderledes situation. På en stor del af det øvrige Sjælland har de store banker lukket deres filialer, men vi har beholdt vores, så vi er ved at få monopol de steder.

- Det er også forskellen på os og de andre - eksponering på Sjælland, mindre relativt landbrug og så måske også en lidt anderledes forretningsmodel, hvor vi siger nej tak til spekulation og ikke anvender aktieoptioner med mere, fortæller han.

Han håber på, at bankens aktie bliver en "køb og behold"-aktie med et attraktivt årligt udbytte.

- Vi forventer, at det bliver en stabil aktie, som kommer til at være fokuseret på at udbetale maksimalt udbytte. En lille obligation, siger Lars Petersson.