Sparekassen Faaborg måtte sælge eller dø

Med Sparekassen Sjællands overtagelse af Sparekassen Faaborg har aktionærerne i det fynske pengeinstitut klaret sig langt bedre gennem sparekassens krise, end de på forhånd havde kunnet håbe på.

Flere aktionærer har kritiseret ledelsen i Sparekassen Faaborg for at overtale aktionærerne til at sælge til en pris langt under, hvad Sparekassen Faaborg burde koste. Alligevel sagde et overvældende flertal ja til købstilbuddet fra Sparekassen Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johnny Wichmann / billedbyroet

Det mener en bankekspert, som Fyens Stiftstidende har talt med.

Lars Krull, som er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, siger til avisen, at sparekassen var ved at selvdestruere.

»Så det, at aktionærerne får sikret deres aktionærværdi, og at virksomheden kører videre, det er da to fornemme ting,« siger Lars Krull til Fyens Stiftstidende.

Ganske vist har aktionærerne måttet indkassere et tab - i 2007 nåede aktiekursen i Sparekassen Faaborg op på 2.600, mens Sparekassen Sjælland har overtaget aktierne for 175 kroner pr. styk - men aktionærerne kender dog den maksimale størrelse på tabet, siger Lars Krull.

»Havde det været mig, der havde nogle af de aktier, så var jeg første dag stormet hen for at sige ja (til at sælge, red.),« siger han til Fyens Stiftstidende og peger på, at sparekassen skulle finde en partner for at undgå en lukning.

»Og de fandt ikke bare nogen at danse med, de fandt nogen at flytte sammen med, og det er jo endnu bedre,« siger Lars Krull.

Flere aktionærer har kritiseret ledelsen i Sparekassen Faaborg for at overtale aktionærerne til at sælge til en pris langt under, hvad Sparekassen Faaborg burde koste. Alligevel sagde et overvældende flertal ja til købstilbuddet fra Sparekassen Sjælland.