Sparekasse køber milliondyr violin

Sparekassen Kronjylland har brugt lidt af dets overskud til at købe en ganske særlig og ganske dyr violin, som skal bruges lokalt.

Klaus Skjødt, adm. direktør for Sparekassen Kronjylland, har valgt at bruge et millionbeløb af bankens reserver til et kulturelt sponsorat. Fold sammen
Læs mere
Foto: pr-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad har en jysk sparekasse og en mere end 200 år gammel italiensk violin med hinanden at gøre? Det kunne man måske fristes til at spørge Klavs Skjødt om. Han er administrerende direktør for Sparekassen Kronjylland, der i år har investeret ikke mindre end to millioner kroner i en ganske særlig violin.

Årsagen skulle være et »langvarigt og godt« samarbejde med Randers Kammerorkester, hvis koncertmester Clara Richter-Bæk nu har fået stillet violinen til rådighed af banken.

»Det er mig bekendt ikke mange danske virksomheder, der har gjort noget lignende, men vi ville rigtig gerne støtte en samarbejdspartner, der år efter år leverer store musikalske oplevelser til tusindvis af mennesker, og så gør vi gerne noget nyt. Nu glæder vi os bare til at høre violinen udfolde sig i hænderne på en af Danmarks bedste violinister,« fortæller Klaus Skjødt i en pressemeddelelse fra banken.

Og derfor valgte direktøren altså, at kulturlivet i Randers også skulle nyde godt af, hvad der ser ud til at have været et indbringende år for sparekassen. Det seneste regnskab - for første halvår af 2017 - viser således et overskud på 169 millioner kroner, hvilket er 75 procent højere end samme periode året før.

Den milliondyre violin skulle ifølge banken være fra omkring 1790, hvor den blev bygget af den italienske violinbygger Luigi Piattellini i Firenze. Godt og vel 100 år senere bliver den fundet »uskadt« i murbrokkerne efter et jordskælv i den syditalienske by Messina i 1908. Efterfølgende skulle den have været i hænderne på en række mere end hæderlige violinister, før den altså har fundet vej til Randers.