Sparekasse fjerner 27.602 stavnsbundne kunders millionafkast

Det er slut med at få sine garantbeviser forrentet i Den Jyske Sparekasse, hvis det står til bankens ledelse.

Foto: Lokale Pengeinstitutter
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De har længe fundet sig i at være stavnsbundne. Nu må de også finde sig i, at deres investering ikke længere giver et afkast. Det er situationen for 27.602 indehavere af garantbeviser i Den Jyske Sparekasse, skriver Finans.

Sparekassens ledelse har besluttet at sænke renten på bankens garantbeviser for i alt 725 mio. kr. fra 5,125 til 0 pct. i rente – vel at mærke gældende fra sidste år. I 2015 fik garanterne 18,9 mio. kr. udbetalt i rente.

Det får en bankekspert til at ryste på hovedet.

»Jeg bryder mig ikke om, at Den Jyske Sparekasse byder nogle af deres kapitalejere, at de ikke får indfriet deres berettigede forventninger til et afkast. Det er ikke en ordentlig opførsel,« siger Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Finans.

Den Jyske Sparekasses øverste chef afviser kritikken.

»Vi er i gang med at konkretisere vores børsplaner, og i den forbindelse er vi nået frem til, at de penge, som vi skulle have givet garanterne i rente i de år, som ligger frem til børsnoteringen, er bedre at bruge på at styrke sparekassen, fordi det giver garanterne en bedre pris, når vi går på børsen. Så vi tager intet fra dem,« siger Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse, til Finans.