Sparbank slanker sit udlån dramatisk

Skive-banken Sparbank er i fuld gang med at slå bak på flere års kraftig udlånsvækst. Fra juni sidste år til juni i år er balancen blevet slanket med over 10 pct., hvilket er med til at få solvensen til at se pænere ud. (Opdateret)

Ved udgangen af juni i år havde Sparbank et udlån på 11,9 milliarder kr. Det er 1,4 milliarder kr., eller 10,6 pct., mindre end året før, og er dermed udtryk for at regionalbanken har slået voldsom bak på flere års kraftigt stigende udlån.

På grund af tidernes ugunst i banksektoren har Sparbank valgt at fokusere på at få balance mellem indlån og udlån, og at få solvensen op. Det første er lykkes. Bankens indlån er nu på 11,4 milliarder kr., og dermed blot en halv milliard kr. lavere end udlånet.

Solvensen ligger det lidt mere tungt med, på grund af store tab sidste år, så den samlede solevens er faldet til 11,0 pct. fra 11,2 pct. sidste år. Banken har dog søgt om at komme med i Bankpakke 2, og hvis banken får risikovillige lån for 480 mio. kr. som forventet, kommer solvensen op på 14 pct.

Kraftigt stigende nedskrivninger
Som for stort set alle andre banker stiger Sparbanks nedskrivninger på dårlige udlån kraftigt, fra 51,2 mio. kr. sidste år til 118,1 mio. kr. i år. Hertil kommer godt 53 mio. kr. som banken skal betale til Det Private Beredskab for at være med i bankpakke 1.

Bankes smalede indtægter steg pænt til 439 mio. kr. fra 372 mio. kr., men resultatet før skat faldt til knap 68 mio. kr. fra knap 99 mio. kr. i første halvdel af 2008.