Spar Sjælland-topchef: Vores landbrugskunder klarer sig fint

Lave pris på mælk og svinekød trykker mange danske landmænd og deres banker i øjeblikket, men krisen i landbruget giver ikke anledning til de store bekymringer hos Sparekassen Sjælland-Fyn.

Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Det fortæller administrerende direktør Lars Petersson, efter at banken onsdag har gjort status for årets første tre måneder, hvor lavere nedskrivninger var med til at løfte overskuddet markant.

»Vi har ikke den samme risiko på landbrug. Selvfølgelig har vi risiko, og en del af vores nedskrivninger i kvartalet er på landbruget, men vores eksponering er kun på 8 pct. samlet set, og det er lavere end hos mange af vores kolleger.«

»Det er et erhverv, der har det svært på grund af lave priser, men det gælder især mælkebønder, og dem har vi ingen af«, siger Lars Petersson.

Samtidig nævner han, at de sjællandske landbrug generelt set er mindre end i det jyske, hvilket også gør risiciene mindre.

»Bedrifterne på Sjælland er på en anderledes måde. De er langt mindre og har langt mindre risiko. Svinebønderne har det også svært, men det er især i Jylland, at der er blevet købt mere jord og investeret i produktionsanlæg, og det billede har vi ikke på Sjælland«, siger Lars Petersson.

Bankens samlede nedskrivninger faldt med 27 pct. i første kvartal til 38,7 mio. kr. Det var med til at løfte overskuddet på bundlinjen med 38 pct. til 61 mio. kr.