Spar Sjælland-Fyn venter tilbagegang efter historisk overskud

Sparekassen Sjælland-Fyn havde et fremragende 2016, hvor lavere nedskrivninger og en markant fremgang i kursreguleringerne gjorde op for en faldende toplinje og sikrede et overskud, som banken selv kalder for historisk.

Arkivfoto: Sparekassen Sjælland-Fyn havde et fremragende 2016, hvor lavere nedskrivninger og en markant fremgang i kursreguleringerne gjorde op for en faldende toplinje og sikrede et overskud, som banken selv kalder for historisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2017 ventes der dog igen tilbagegang i basisindtjeningen, ligesom man i øvrigt også har set det hos en stribe andre banker.

Sparekassen Sjælland-Fyn hentede sidste år netto rente- og gebyrindtægter på samlet 972,6 mio. kr. mod 1020,2 mio. kr. året før, mens der til gengæld var en markant mere heldig hånd med investeringerne. Kursreguleringerne vendte således til et overskud på 46,5 mio. kr. fra et minus på 58 mio. kr. i 2015.

Samtidig reducerede Sparekassen Sjælland-Fyn sine nedskrivninger på udlån til 107,2 mio. kr. fra 149,9 mio. kr. i 2015, og det betød, at nettooverskuddet steg til 215,7 mio. kr. fra et plus på 144,4 mio. kr. året før.

Banken betegner selv overskuddet som værende »meget tilfredsstillende.«

For 2017 venter Sparekassen Sjælland-Fyn, at basisindtjeningen vil falde til mellem 290 mio. kr. og 330 mio. kr. fra 346,7 mio. kr. i 2016.

Det ventes at ske til trods for fortsat faldende nedskrivninger.

»Sparekassens forventninger til basisindtjeningen afspejler minusrenten i samfundet samt mulige effekter af ændringerne afledt af MIFID II-reguleringen, der har negativ indflydelse på indtægterne fra investeringsområdet. Den tilfredsstillende udvikling i forretningsomfanget og udlånet forventes at fortsætte, ligesom nedskrivninger på udlån forventes at falde markant til maksimalt 75 mio. kr.«, skriver banken i sit regnskab.