Spar Nord vil have Danish Crown-direktør som formand

Spar Nord skal have en ny leder for bestyrelsen, da formand Torben Fristrup har meddelt, at han ikke genopstiller næste år efter 13 år på posten.

Kjeld Johannesen startede som 18-årig på slagteriet i Hurup. Han blev i samme koncern, der med tiden har udviklet sig til Danish Crown. Nu takker kongen af den danske slagteriindustri af efter 27 år. Fold sammen
Læs mere

Den nordjyske bank foreslår, at næstformand Kjeld Johannesen, der er direktør i slagterivirksomheden Danish Crown, bliver hans efterfølger.

- Bestyrelsen har taget Torben Fristrups beslutning til efterretning, og en enig bestyrelse har opfordret Kjeld Johannesen til at overtage formandshvervet efter generalforsamlingen, skriver Spar Nord i en meddelelse til fondsbørsen.

Torben Fristrup vil fortsætte som formand frem til bankens ordinære generalforsamling i april næste år, hvor det altså så er bankens plan, at Kjeld Johannesen tager over.

Det er i øvrigt et meget belejligt tidspunkt for Kjeld Johannesen, da det er samme måned, at han stopper hos Danish Crown, hvor han har været øverste chef siden 1990.

Kjeld Johannesen har været medlem af bestyrelsen i Spar Nord siden april 2014 og har siden starten af 2015 fungeret som næstformand.