Spar Nord udbetaler ekstraordinært udbytte efter salg af aktier

Spar Nord Bank har besluttet at udbetale et ekstraordinært udbytte på 251 mio. kr., som banken har tjent på salg af de aktier, som banken ellers stod til at modtage som følge af fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank.

Administrerende direktør for Spar Nord Bank Lasse Nyby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

Spar Nord Bank har været storaktionær i Nørresundby Bank, men ønskede ikke at være aktionær i den sammensmeltede bank med Nordjyske Bank, og det er altså overskuddet fra salget af de aktier, som nu bliver sendt tilbage til bankens aktionærer.

De 251 mio. kr. svarer til 2 kr. pr. aktie, og da Spar Nord allerede havde foreslået et udbytte på 1,6 kr. pr. aktie, lander det samlede udbytte for 2014 på 3,6 kr. pr. aktie.

- I hele forløbet om Nørresundby Bank har vi forholdt os nøgternt til, hvilket udfald der vil tjene vores aktionærers interesser bedst. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med den her afslutning på forløbet og udsigten til, at vi nu kan udbetale yderligere 2 kr. pr. aktie i udbytte til vores aktionærer, siger administrerende direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, i en pressemeddelelse.

- I det nuværende marked er det vores indtryk fra den dialog, vi løbende har med vores aktionærer, at udbytte står højt på ønskelisten, og derfor er det oplagt, at vi sender pengene tilbage til aktionærerne, tilføjer han.

Det er ikke den store overraskelse, at Spar Nord vælger at fordele pengene til investorerne. I forbindelse med at Spar Nord havde indgået aftale om salget af aktier, oplyste banken til branchemediet Finanswatch, at et ekstraordinært udbytte kunne komme på tale.